Premium

Celstraf en rijverbod voor Heemskerker na crash op Delftlaan (N208) in Haarlem

Celstraf en rijverbod voor Heemskerker na crash op Delftlaan (N208) in Haarlem
Haarlem

Een 20-jarige Heemskerker die in augustus 2017 een ernstig ongeval veroorzaakte op de Haarlemse Delftlaan (N208) heeft een celstraf opgelegd gekregen van acht maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Ook mag hij na het uitzitten van die gevangenisstraf drie jaar niet autorijden.

Zo luidde dinsdag het vonnis van de Haarlemse rechtbank. Volgens de rechters had Heemskerker Sofyan L. door veel te hard en met te veel drank op te rijden ’een zeer hoge mate van schuld’ aan het verkeersongeval.

Dwarslaesie

Bij het ongeluk raakte één inzittende ernstig gewond. Dit slachtoffer liep een dwarslaesie op. Hij raakte verlamd en zit nu in een rolstoel. Het slachtoffer veranderde in één klap van een succesvolle kickbokser in een hulpbehoevende man. Een tweede inzittende brak bij het verkeersongeluk op de N208 zijn neus.

De rechtbank geloofde niet dat iemand anders dan S. 25 augustus 2017 bij de kruising met de Kleverlaan aan de handrem had getrokken. Dat had diens advocate geopperd. Doordat de handrem werd aangetrokken terwijl de auto met hoge snelheid reed, begon het voertuig te roteren en knalde het op een boom. De Heemskerker zat net boven het alcoholpromillage dat is toegestaan.

De officier van justitie had twee weken eerder een celstraf van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk, en een rijontzegging van vijf jaar geëist. De aanklaagster opperde toen dat L. de handrem aan zou hebben getrokken vanwege het rode verkeerslicht en de flitspaal bij de kruising van de N208 met de Kleverlaan.

Een van de voorwaarden die L. dinsdag door de rechtbank kreeg opgelegd, is dat hij zich moet laten behandelen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.