Premium

Wethouder Haarlemmermeer: ’Het is weer rustig in wooncomplex De Eijk in Hoofddorp’

Hoofddorp

De rust in appartementencomplex De Eijk lijkt teruggekeerd. Volgens Haarlemmermeers PvdA-wethouder Mieke Booij zijn er afspraken over het gebruik van de gemeenschappelijke ruimte.

Dat is het resultaat van een mediationtraject dat verhuurder Woonzorg Nederland vorig najaar inzette. Er was onenigheid over het gebruik van kookgerei voor bereiding van verschillende gerechten. Een groep van twintig migranten zou de gemeenschappelijke ruimte beheersen waardoor de andere zestig er niet aan te pas zouden komen.

Een van de bewoners stapte in april zelfs naar de gemeenteraad van Haarlemmermeer om zijn beklag te doen. Dat leidde tot een publicatie in deze krant en vervolgens een felle reactie van Glenn Hussain, voorzitter van de stichting Groepswonen Migrantenouderen Hoofddorp die de gemeenschappelijke ruimte beheert. „Het is niet waar. Een zielig verhaal. Allemaal onzin”, aldus Hussein in deze krant. Volgens hem werd bij het beheer van de recreatieruimte met alle bewoners rekening gehouden.

Niettemin liep het mediationtraject gewoon door. Woonwethouder Booij meldt nu de gemeenteraad dat er een oplossing is gevonden. De recreatieruimte krijgt ruimere openingstijden. Voor het bereiden van varkensvlees wordt apart keukengerei aangeschaft.

Alle bewoners hebben kunnen meedoen in een werkgroep die naar een oplossing zocht. Die werd onder leiding van bemiddelende partij Koepel Projecten gevonden. „Ondanks de gevoelige onderwerpen die er waren, is duidelijkheid geschapen en perspectief geboden om de samenwerking en leefbaarheid in het complex verder te verbeteren”, stelt Booij.

De Eijk staat aan de Van den Berghlaan op de plek waar eens zorgcentrum Eijkenhove was te vinden. Vanaf het begin voorjaar 2017 woont er onder meer een groep ouderen met een migrantenachtergrond.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.