Premium

Openbaar Ministerie: Arrestant was bewoner van flat in Rudolf Steinerstraat Haarlem

Openbaar Ministerie: Arrestant was bewoner van flat in Rudolf Steinerstraat Haarlem
© Michel van Bergen
Haarlem

De man die woensdagnacht na de fatale flatbrand in de Rudolf Steinerstraat in Haarlem werd gearresteerd, is de 44-jarige bewoner van de flat. In de flat werd na explosies en een brand een stoffelijk overschot aangetroffen. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag verklaard.

Over de identiteit van het slachtoffer zegt het OM nog niets te kunnen zeggen. „Die hebben we nog niet kunnen vaststellen. Dat heeft te maken met de omstandigheden waarin het lichaam is aangetroffen. Het onderzoek is nog in volle gang”, aldus een woordvoerder.

Kort na de brand verklaarden omstanders dat de man de dag voor de brand de drie kinderen uit het gezin naar school had gebracht, terwijl normaal de vrouw dat deed. Beiden waren tijdens en na de brand ook telefonisch onbereikbaar.

Het Openbaar Ministerie wil echter nog niet bevestigen dat de man zijn vrouw zou hebben omgebracht en vervolgens de brand in de flat zou hebben gesticht, zoals door diverse buurtbewoners wordt gesteld.

De 44-jarige bewoner van de flat is afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechtbank waar zijn hechtenis met veertien dagen werd verlengd. Volgende week wordt bepaald of hij een langere periode vast blijft zitten. Over de tenlastelegging doet de woordvoerder van het Openbaar Ministerie geen enkele mededeling.

„De man zit in beperking. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, maar ook dat wij geen mededelingen mogen doen over het onderzoek dat tegen hem loopt.”

De man werd aangehouden toen hij zich kort na de brand in de Rudolf Steinerstraat meldde. De drie kinderen bevinden zich in veiligheid.

Lees ook: ’Man stak zwangere echtgenote in brand in Haarlem’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.