Premium

Bovendeert steelt de show met drie doelpunten tegen armoedig Hurley

Bovendeert steelt de show met drie doelpunten tegen armoedig Hurley
Man of the match Roel Bovendeert heeft er weer eentje inliggen.
© Foto UNITED PHOTOS / Koen Suyk
Bloemendaal

Bloemendaal vermorzelde zondagmiddag het arme Hurley met 6-0, wat een fletse afspiegeling was van het enorme krachtsverschil.

Met bij vlagen subliem hockey werd de Amsterdamse opponent door de brigade van coach Michel van den Heuvel aan gruzelementen gespeeld. Roel Bovendeert, die recent met teamgenoot Florian Fuchs het duurzaamheidsbedrijf Hypha oprichtte, scoorde drie keer. Zijn tweede treffer was 24-karaats en van een ongekende schoonheid. Het leverde de spits een langdurig open doekje op van het publiek.

De waanzinnige actie van Bovendeert werd aan de toeschouwers opgediend in de negende minuut. Het stond toen al 2-0 voor de gastheren, omdat Thierry Brinkman de bal vanuit de rebound na een strafcorner in de verre hoek prikte en Roel Bovendeert een voorzet van rechts en razendsnel kaatswerk van enkele ploeggenoten, resoluut afwerkte. In die negende minuut veroverde Floris Wortelboer in het eigen verdedigingsvak de bal. ‘Wortel' kapte zich vrij en zag Roel Bovendeert een eind verderop positie kiezen. De scoop over vijftig meter was adembenemend. Bovendeert, inmiddels gearriveerd in de vijandelijke cirkel en met zijn rug naar het Amsterdamse doel waaruit doelman Daan Wisselink vertrokken was om de situatie te klaren, liet de bal die op hem af suisde een keer op het kunstgras stuiten. Waarna de frêle spits het speeltuig met één vloeiende, bijna achteloze beweging achterlangs over de goalie in het doel lepelde. Een absolute wereldgoal.

Eigenlijk had de wedstrijd, die nooit een echte wedstrijd werd omdat Bloemendaal in alle disciplines veel te sterk was, na dit hoogtepunt beëindigd moeten worden. Maar dat gebeurde natuurlijk niet, wat Bloemendaal wel de gelegenheid bood om nog meer schoons aan de fans te tonen. Aanval na aanval rolde dan ook op het Hurley-doel af. Razendsnelle positiewisselingen, gelardeerd met snijdende passes over kleine en grote afstanden: de bezoekers werden tureluurs van het voortdurend switchend oranje dat om en langs hen heen flitste. Het enige wat Bloemendaal vergat, was om nog meer te scoren.

Michel van den Heuvel kon na afloop niets bedenken wat hem niet bevallen was tijdens de zeventig minuten hogeschool-hockey van zijn ploeg. ,,We zijn natuurlijk na het vertrek van spelers als Ingwer Wiese en Emmanuel Stockbroekx begonnen met een deels nieuw team. Waarbij het frame van de ploeg overigens overeind is gebleven. Maar de nieuwkomers (Oliver Polkamp, Martijn van Grimbergen, Caspar van Dijk, red.) en Kiet Citroen die is overgekomen uit de jeugd, hebben zich snel aangepast en het vandaag ook allemaal prima gedaan.” Van den Heuvel was ook te spreken over de ontwikkeling die hij bij zijn ploeg had gezien. ,,We zijn nu een aantal weken met elkaar bezig. We trainen, spelen, eten en doen nog veel meer samen. Wat mij vooral opvalt en ook veel plezier doet, is dat ik een gretig team zie dat er voor wil gaan. En natuurlijk gaat dan niet alles goed in zo’n eerste competitiewedstrijd. Maar dat is niet belangrijk, want fouten maken is onderdeel van het proces.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen