Premium

Eerste zege voor Velsen in de hoofdklasse: Velsen verslaat VOC met 4-0

Eerste zege voor Velsen in de hoofdklasse: Velsen verslaat VOC met 4-0
Man of the match Patrick Castricum toonde tegen VOC aan fitter dan ooit te zijn.
© Foto United Photos / rob van wieringen
Driehuis

Na een gelijkspel en een nederlaag behaalde Velsen de eerste zege in de Hoofdklasse. De 4-0 op VOC kwam zondag als geroepen. Met een hattrick van Patrick Castricum, die vorige week al een keer scoorde.

,,Eindelijk. We speelden tegen Quick’20 en SJC wel goed maar kwamen toch te kort. Je kon zien dat die teams uit de derde divisie komen. Vandaag werden we beloond”, aldus middenvelder Angelo Beck.

Velsen kende tegen de Rotterdammers een droomstart. Na een minuut spelen kwam de ploeg van Martin Haar al op voorsprong. Vanaf eigen helft stoomde Daniel Zuiverloon op. De rechtsback was niet te stoppen, kreeg met een gelukje de bal terug en zette voor op Patrick Castricum. Die liet met een hakje achter zijn standbeen keeper Sven van Hees kansloos.

Het gaf de thuisploeg het steuntje in de rug dat het nodig had. Uit een hoekschop van Bastiaan Scholten kopte Castricum rakelings over. Met een overtreding op Marc Kloosterboer probeerde Kas Dullemans het tij te keren voor VOC. Het leverde een gele kaart op maar Velsen liet zich niet afschrikken.

Het enthousiasme bleef en Castricum was een plaag voor de verdediging. Met het hoofd naar beneden en soms even het overzicht kwijt. Maar amper te verdedigen en nog nooit zo fit geweest. Het was Castricum die Denzel Meijer een grote kans bood, maar de van ODIN overgekomen speler faalde. Het was sowieso geen gelukkig optreden van Meijer, die vooralsnog de vertrokken Giovanni Dors niet kan doen vergeten.

Het was na vijfentwintig minuten spelen Castricum zelf die 2-0 maakte. Een indraaiende bal van Angelo Beck leek in enen het doel in te gaan maar Castricum claimde de treffer. Na afloop bevestigde Beck dat de bal onderweg nog geschampt werd en iets van richting veranderde.

Keeper Yorinn Albers hoefde amper in actie te komen. Een keer verkeek de doelman zich en pakte de bal net buiten het strafschopgebied met zijn handen. De toegekende vrije trap leverde niets op voor VOC.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Marc Kloosterboer glipte langs de ingevallen Ivar Lammers (ex Hoofddorp) maar weer miste Meijer, die niet veel later ook werd gewisseld. In zijn plaats kwam de van een blessure herstelde Remco van Dam het veld in, die gelijk de aanvoerdersband van Mischa Plug overnam.

Met weer een rush van Zuiverloon en afronding van Castricum betekende de 3-0 dat het duel gespeeld was. Het puike optreden van Zuiverloon kreeg een vervolg. De linkerkant van de Rotterdammers werd constant overlopen door een ongenaakbare Zuiverloon. Uit weer een voorzet van hem kopte Kloosterboer de 4-0 in. Zowel Castricum als Zuiverloon kregen een publiekswissel vlak voor tijd.

,,Met Daniel hebben we een extra aanvallend wapen. En met Zeno van Ooijen, Bastiaan Scholten, Richie Agyapong, die vorige week rood kreeg, en ik hebben we een middenveld met veel lopers. We zijn allemaal lekker fit en hebben een mooie ploeg”, ziet Beck, het zonnig in. En deze eerste zege helpt daarmee enorm.

Velsen: Albers, Zuiverloon (87. Benhaddi), Dijkhuizen, Plug, Dela Mar, Beck, Scholten, Van Ooijen, Meijer, Castricum (85. Seppenwoolde), Kloosterboer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen