Curieus slot van duel vrouwen ZV Haerlem

Waterpolo

De start van het nieuwe waterpoloseizoen is voor de mannen en vrouwen van zowel VZV als ZV Haerlem, allen spelend in de eerste divisie, begonnen met een nederlaag. In IJmuiden waren in zwembad De Heerenduinen Aqua-Novio ’94 (8-12) en Z&PC De Gouwe (8-9) sterker van VZV. In De Planeet trokken OZ&PC uit Oldenzaal (15-17) en ZVVS (7-8) – zij het op een curieuze manier - aan het langste eind.

De vroege start van de competitie had tot gevolg dat de mannen van VZV nog niet op volle oorlogssterkte aanwezig waren. De nieuwe coach Jeroen Barning moest flink improviseren vanwege de afwezigheid van Wietse Krab (blessure), Mike Blok, Jorrit Duineveld en Kevin Cappon. Met aanvulling uit het tweede team lukte het ‘Barrie’ om een goed team op de been te brengen tegen de Nijmeegse kampioenskandidaat.

Aanvoerder Jeroen van der Meij zag werklust en vechtlust bij zijn teamgenoten die zich zeker niet het kaas van het brood lieten eten. ,,Ik mag stellen dat het resulteerde in een mooie eerste wedstrijd van het seizoen. Ons trouwe publiek heeft kunnen genieten.’’ Van der Meij zelf was met zijn tweede treffer verantwoordelijk voor de gelijkmaker aan het eind van het derde kwart (8-8). Daarna was de koek op bij de IJmuidenaren waar Jesse de Boer met vier treffers topscorer was.

Rode kaart

ZV Haerlem maakte een snelle 0-4 achterstand halverwege de tweede kwart zowat goed. Na de 4-5 van Lex Segers namen de Oldenzalers echter weer het heft in handen en stond het halverwege 5-8.

sKort daarna moesten keeper Rik Schregel en coach Anton Heiden het zwembad verlaten. Reservegoalie Reinout Lanfermeier nam de honneurs van Schregel waar. Haerlem toonde veerkracht, wakm terig tot 11-12 en 15-16 – beide keren scoorde Segers – maar de punten gingen mee naar Oldenzaal.

Na de nipte nederlaag van de vrouwen van VZV tegen Z&PC De Gouwe was coach Henk Mors ‘tevreden’. ,,We hebben een leuke wedstrijd gespeeld tegen een sterke tegenstander met heel veel ervaring. In de tweede lijn kregen we genoeg ruimte, maar daarmee wisten we nog niet goed genoeg mee om te gaan.’’

Meike Duineveld en Laura Mors schoten wel van afstand, waarbij Duineveld de 6-7 en 7-8 maakte. Laura Jongejan bepaalde de eindstand drie seconden voor tijd. Mors tot slot: ,,Een puntendeling was meer verdiend geweest.’’

Het duel van ZV Haerlem kende een curieus eind omdat ZVVS twee extra treffers claimde. Op het scorebord stond 7-7, maar na rijp beraad werd besloten een achtste doelpunt toe te kennen aan de gasten uit Vlaardingen. Of het meespelen van oud-international Daniëlle de Bruijn – topscorer in de finale van de gewonnen olympische finale in 2008 – daar debet aan was, weet niemand.

Teammanager

Aanvoerder Jitske Rijpkema vond het jammer. ,,Wij hadden geen teammanager die alles op papier bij hield. Onze trainer Peter Borgmans was nog op vakantie en Levy Hoeven zat op de bank als zijn vervanger. Onze eigen jurytafel twijfelde of ze scherp waren geweest, dus een protest was kansloos’’, aldus Rijpkema die vond dat het team een ‘goede wedstrijd’ had gespeeld.

Meer nieuws uit Sport Regionaal