Premium

Onze Gezellen speelt het al heel koel uit

Onze Gezellen speelt het al heel koel uit
Rogier Drijver van BV Hoofddorp in actie tegen Red Stars.
© Foto united photos/rob van wieringen
Hoofddorp

BV Hoofddorp speelde in zijn openingswedstrijd van het seizoen niet lang genoeg goed basketbal om zich Red Stars van het lijf te kunnen houden.

De bezoekers uit Soest wonnen in Hoofddorp: 76-81. ,,Als openingswedstrijd is het extra zuur’’, zei Hoofddorp-coach Edward Spier. ,,Op papier was dit een leuke wedstrijd om mee te beginnen. De oefenmeester moest constateren dat zijn ploeg twee kwarten lang niet thuis had gegeven. ,,In de voorbereiding was dat beter. Het is doel is om straks minstens dertig minuten het juiste basketbal te spelen.’’

Aanvankelijk liep het prima bij de Hoofddorpers. In het tweede kwart echter plaatste Red Stars een 31-18 tussensprint, en ook net na de pauze werd de thuisclub afgetroefd. Uiteindelijk richtte Hoofddorp zich weer op. Door driepunters van Nick Visser en Rogier Drijver kwam het team van Spier weer langszij. Bij 76-76 gaf een driepunter van Red Stars alsnog de doorslag.

Scores BV Hoofddorp: Drijver 17, Visser 17, Esajas 12, De Goede 10.

Akrides redde het thuis net niet tegen Celeritas/Donar: 61-64. ,,Het was een echte grotemensenwedstrijd’’, zei coach Mark Hooiveld. ,,Ik was teleurgesteld omdat ik graag wil winnen, maar die jongens hebben gedaan wat ze moesten doen.’’ De coach had alleen graag gezien dat iets meer van zijn spelers in goeden doen waren geweest.

Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Twintig seconden voor het einde was de stand nog gelijk. Tot drie keer toe miste Akrides een open kans van dichtbij. De bezoekers wisten uiteindelijk de rebound te veroveren en maakten het aan de overkant vanaf de vrijeworplijn af.

Scores Akrides: Blom 15, Zonjee 15 (12 rebounds), Kollaard 10.

Onze Gezellen pakte op bezoek bij Zwolle de punten (58-70). Vorig seizoen bivakkeerden de Zwollenaren in de onderkant van de ranglijst, nu hebben ze zich versterkt met spelers van promotiedivisionist Meppel en zijn ze een veel geduchtere tegenstander. Dat ondervond OG in het begin (22-12), halverwege stonden de Haarlemmers nog steeds achter: 37-32.

Het team van coach Hans van Eeden kwam na rust sterk terug. Na drie kwarten was het gelijk (53-53) en in de laatste minuten stonden de bezoekers Zwolle nog slechts vijf punten toe. ,,Heel knap hoe de ploeg dat deed’’, vond van Eeden. ,,Vroeg in het seizoen hebben we het al koel uitgespeeld.’’

Scores OG: S. Burger 16, T. van der Peet 16.

De vrouwen van BV Hoofddorp begonnen goed aan hun seizoen in de promotiedivisie. Het team van coach Linda Somers won in Katwijk van Grasshoppers 2: 70-79. Hoofddorp schoot uit de startblokken met 1-12, en halverwege zag het er al goed uit: 25-39. De bezoekers liepen zelfs uit tot 30-50, alvorens Grasshoppers met een serie driepunters de spanning wat terugbracht. ,,We hadden een reboundoverwicht en speelden met veel energie’’, zei Somers. ,,Deze eerste winst is mentaal belangrijk.’’

Scores BV Hoofddorp: Van Poeteren 23, Knippels 10.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen