Premium

Filmrecensie:Verleidingsacrobatiek Jennifer Lopez redt ’Hustlers’

Filmrecensie:Verleidingsacrobatiek Jennifer Lopez redt ’Hustlers’
Lili Reinhart, Jennifer Lopez, Keke Palmer en Constance Wu in ’Hustlers’.
© Foto PR

Journaliste Jessica Pressler stuitte in 2014 op een verhaal dat bijna te mooi leek om waar te zijn.

Zij kwam in contact met vier berooide strippers, die na de financiële crisis van 2008 een plan beraamden om steenrijke Wall Street-haantjes te beroven. Haar artikel werd gepubliceerd in New York Magazine waarna het op de radar van Hollywood kwam. Regisseur/scenarist Lorene Scafaria bewerkte deze smeuïge hisorie tot het misdaaddrama ’Hustlers’.

Als de dansende animeerdame Ramona (Jennifer Lopez) optreedt, regent het dollars. Letterlijk. Want in nachtclub Hustler is zij de grootste attractie en dus trekken de gladjakkers van Wall Street maar wat graag de portemonnee om hun waardering te tonen. Dan breekt de kredietcrisis uit en mijden de beursbengels het nachtelijke uitgaansleven. Ramona verzint een plan: ’fishing’. Met collega’s hengelt ze oude klanten naar lege stripclubs waar ze hen drogeren en hun creditcard leegtrekken.

Voor ’Hustlers’ volgde Jennifer Lopez maandenlang intensieve paaldanstraining. Dat loonde, want ze overtuigt volledig als Ramona, de verleidelijke Robin Hood op stilettohakken.

Jammer is wel dat Lopez verzeild is geraakt in een verhaal dat alle kanten opzwabbert. Mikte Scafaria op een vermakelijke, vrouwelijke oplichtersfilm of had zij een verbeterde dramaversie van ’Showgirls’ voor ogen? Regisseur Martin Scorsese – die voor de film bedankte – had er allicht een strakker en rauwer epos van gemaakt.

Dat ’Hustlers’ uiteindelijk toch de moeite is, is te danken aan het waargebeurde bronmateriaal en aan de verleidingsacrobatiek van La Lopez.

Meer nieuws uit Cultuur

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.