Foutjes van Velsen worden dit keer keihard afgestraft door SJC [video]

Noordwijk

RKVV Velsen kent niet de gemakkelijkste seizoensopening bij het clubdebuut in de hoofdklasse. Ondanks dat er na twee wedstrijden slechts één punt op de teller staat, is de ploeg van trainer Martin Haar geslaagd voor de eerste test.

Twee ploegen die vorig seizoen nog in de derde divisie speelden trof Velsen uit Driehuis in de eerste twee weken van de competitie. Vorige week pakten de geelblauwen een punt tegen Quick ’20 en ook gisteren tegen SJC had dat erin gezeten. ,,We waren gelijkwaardig aan SJC’’, vond Haar.

Voor rust kreeg Velsen de beste kansen. Drie grote maar liefst, twee van Bastiaan Scholten en een van Angelo Beck. Toch was het SJC dat scoorde.

Al vrij snel na rust moesten beide ploegen met tien man verder. Richie Agyapong was met een overtreding op SJC-aanvoerder Stef van der Zalm de aanstichter van een opstootje. Dat begon met geduw van zowel Agyapong en Van der Zalm. Beide moesten daarop inrukken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Velsen profiteerde in eerste instantie van de extra ruimte op het veld. Met een gelukje (de SJC-doelman liet de bal door zijn handen glippen) maakte Patrick Castricum de 1-1. Daarna maakte de thuisploeg echter beter gebruik van de ruimte op het veld. Zeker nadat SJC op 2-1 was gekomen. ,,We stonden soms net niet goed. Het zijn allemaal snelle en vaardige jongens. Daar moeten we mee leren omgaan’’, zei Haar.

Hij sprak van een leerproces. ,,Veel van onze spelers spelen voor het eerst op dit niveau. Foutjes worden sneller afgestraft en als je zelf kansen creëert, moeten ze erin. Maar ik heb mijn spelers na afloop gezegd dat ik ze niets kan verwijten wat betreft inzet. We moeten alleen minder fouten gaan maken. Maar we zijn overeind gebleven en hebben kansen gecreëerd. Net als vorige week. Daar kunnen we mee verder.”

SJC-Velsen 3-1

30. Van der Zalm 1-0, 71. Castricum 1-1, 74. Hardenberg 2-1, 90+. Van Stijn 3-1.

Rode kaart: 61. Van der Zalm (SJC) en Agyapong (Velsen).

Velsen: Albers; Zuiverloon, Dijkhuizen, Plug, De la Mar, Beck, Scholten (70. Meijer), Agyapong, Castricum, Van Ooijen, Kloosterboer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen