Premium

Telstar moet tactisch slimmer worden: ’We speelden Cambuur in de kaart’ [video]

Telstar moet tactisch slimmer worden: ’We speelden Cambuur in de kaart’ [video]
Velsen-Zuid

Telstar verloor de wedstrijd tegen Cambuur zaterdag door een zwakke eerste helft. Volgens trainer Andries Jonker moet zijn ploeg tactisch slimmer worden.

’Hebben ze op trainingskamp in Hoenderloo vier marathons gelopen?’, twitterde een kritische Telstar-fan in de rust van Cambuur - Telstar. Het leek er in de eerste helft inderdaad niet op dat het trainingskamp Telstar goed had gedaan.

Het speelde inspiratieloos en veel te traag. Het had ook helemaal niets in te brengen tegen Cambuur. Cambuur stoorde in de opbouw en Telstar had geen antwoord op de snelle buitenspeler Issa Kallon. Nadat Giovanni Korte eerder op de paal had gekopt, scoorde Jamie Jacobs vanuit een chaotische situatie in de zestien. Senne Lynen kon een indraaiende bal nog van de lijn houden, maar in de rebound was het alsnog raak.

Volgens Andries Jonker maakte zijn ploeg de verkeerde tactische keuze. ,,Wij willen verzorgd opbouwen. Vandaag lukte dat niet, omdat Cambuur ons die ruimte niet gaf. Zij zetten ons heel goed onder druk. Dan moet je de lange bal gaan spelen, niet blijven opbouwen. Dan speel je ze in de kaart.”

Telstar moet tactisch slimmer worden: ’We speelden Cambuur in de kaart’ [video]
Telstar-spits Reda Kharchouch in duel met Cambuur-aanvoerder Erik Schouten.
© Foto United Photos / rob van wieringen

Vooraf was iedereen nog optimistisch geweest. Telstar had ondanks het verlies tegen NEC (4-2) in Nijmegen vorige week goed gespeeld. Bovendien stuntte de witte leeuwen met de komst van Marcus McQuane, die overkwam op huurbasis van FC Barcelona. Het voormalige Engelse toptalent oogde niet fit.

Vaak kwam hij tekort in de duels of verspeelde hij de bal. Het gehele middenveld liet het afweten. De aansluiting van het middenveld in de opbouw was dramatisch. Spits Reda Kharchouch stond moederziel alleen. Telstar kwam in de eerste helft tot geen enkele doelpoging tussen de palen.

Anthony Berenstein kopte in het zijnet en Benaissa Benamar lobte vanuit een corner over. ,,Reda had het moeilijk vandaag. Hij wist de bal niet altijd vast te houden, maar er was ook te weinig aansluiting. Dat was vorige week tegen NEC beter”, aldus Jonker.

Pas na een uur wist Telstar de verhoudingen om te draaien. De lange bal werd gehanteerd en dat wierp inderdaad zijn vruchten af. Glynor Plet en Tuur Houben kwamen erin voor McQuane en Van Doorm. Het duo zorgde voor meer dreiging en de kansen begonnen te komen. Houben schoot keihard in, maar zijn schot miste scherpte.

Een kopbal van Redouan el Yaakoubi werd van de lijn gehaald en Senne Lynen schoot net naast. Net als vorige week in Nijmegen gaf Telstar in zijn zoektocht naar de gelijkmaker te veel ruimte weg achterin en profiteerde de tegenstander daarvan. Alex Bangura zorgde voor de beslissing: 0-2.

Verdediger Benaisa Benamar had er goed de ziekte in. ,,Wij hoeven van niemand te verliezen. Ook van Cambuur niet. We hadden hier kunnen winnen. Het stond achterin gewoon heel goed. Ik denk dat we weinig hebben weggegeven, ook in de eerste helft. Die goal ontstaat eigenlijk gewoon in de kluts. We moeten gewoon meer laten zien.”

Volgende week speelt Telstar tegen MVV, de oude club van trainer Andries Jonker. Hij wil niet spreken van een wedstrijd die gewonnen moet worden. ,,Toen we van Excelsior wonnen wilde ik niet de polonaise lopen en nu ga ik niet zitten wanhopen. We gaan gewoon verder.”

Telstar-Cambuur 0-2

24. Jacobs 0-1, 86. Bangura 0-2.

Geel: 31. Schouten (Cambuur), 72. Najah, 88. Gilmour (Telstar)

Telstar Swolfs; El Yaakoubi, Berenstein, Benamar, Korpershoek, Lynen; Najah, Gilmour, McGuane (60. Plet); Van Doorm (60. Houben), Kharchouch (82. Sprangers)

Cambuur Leeuwarden Stevens; Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa; Hoedemakers, Jacobs, Maulun; Kallon, Jacobs, Korte; Maulun, Mühren, Sambissa

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen