Premium

Hypercar Bugatti wordt gekocht vanaf de foto [video]

Hypercar Bugatti wordt gekocht vanaf de foto [video]
© Foto Bugatti

Alsof je een emmer leeg kiept, zo makkelijk laten Bugatti-liefhebbers hun munten rollen. Ook Bugatti’s nieuwste hypercar, de ’Centodieci’, is op basis van louter een foto volledig uitverkocht.

In totaal bouwt het legendarische Franse merk tien stuks à raison van acht miljoen euro (exclusief belastingen!). De wagen zoals die door designbaas Achim Anscheidt werd gepresenteerd, was nog lang niet klaar.

Het was een typische showauto, ofwel een schaalmodel op ware grootte. Voor de gelegenheid was de Centodieci wel van een nieuwe laklaag voorzien.

De naam Centodieci (honderdtien in het Italiaans) is niet alleen een verwijzing naar de 110e verjaardag van Bugatti als autobouwer, het is tevens een ode aan de historische EB110 uit de jaren negentig, zoals het merk eerder dit jaar met La Voiture Noire een eerbetoon bracht aan de iconische Atlantic uit de jaren dertig, een van de duurste auto’s uit de historie.

Moderne interpretatie

Waar La Voiture Noire een moderne interpretatie van de Atlantic is met kenmerkende designelementen, daar is de Bugatti Centodieci gelieerd aan de designstijl van de EB110. Dat uit zich direct in de vorm van het luchtrooster naast het zijraam, het ’zwevende’ dak en het kleine hoefijzer met het op de neus geplaatste Bugatti-embleem. Wie verder kijkt kan nog meer overeenkomsten ontdekken.

De komende maanden gaat de ontwerpchef en zijn team met de techneuten werken aan de productieversie.

Ze hebben nog wat tijd om het project af te ronden, want de eerste van de tien gefortuneerde Bugatti-klanten - je moet minimaal een Chiron bezitten om ervoor in aanmerking te komen - krijgt zijn sportwagen pas eind 2021.

Bugatti bouwt eerst nog veertig exemplaren van de vijf miljoen euro kostende Divo en de elf miljoen euro kostende one-off La Voiture Noir. Met het drieluik gelimiteerde sportcoupés draait Bugatti toch even een extra omzet van 291 miljoen euro in een jaar tijd. Maar ongetwijfeld is dat een bedrag waarvan de Bugatti-kopers een veelvoud bezitten.

Wie de kopers van de Centodieci of de Divo en La Voiture Noire zijn, verklapt de autofabrikant niet. De meeste liefhebbers zitten volgens het merk in Europa. Van de Divo komt in ieder geval één exemplaar naar Nederland.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.