Vrouw aangehouden voor moord Halil Erol, Haarlemse ex-vrouw op vrije voeten maar blijft verdachte

Vrouw aangehouden voor moord Halil Erol, Haarlemse ex-vrouw op vrije voeten maar blijft verdachte
Afzettingen in 2017 bij een woning in Groningen. De politie vermoedt dat het lichaam van Halil Erol in deze woning in de wijk Beijum in stukken is gezaagd. De 34-jarige Steenwijker werd in februari 2010 als vermist opgegeven.
© ANP
MEPPEL

De politie heeft dinsdag een 44-jarige vrouw uit Meppel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Halil Erol uit Steenwijk in 2010. Wat de precieze verdenkingen tegen de nu gearresteerde vrouw zijn, wil een politiewoordvoerder niet zeggen.

Erol, toentertijd 34 jaar, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Zijn auto werd een maand later zonder kentekenplaten brandend gevonden in het Groningse Haren.

In juni werden in het buitengebied van Steenwijk de armen en benen van de man aangetroffen in een zak. In 2013 werden op meerdere plekken in Nederland nog meer lichaamsdelen van hem gevonden.

In deze zaak zitten op dit moment twee mensen vast. De vrouw die dinsdag is opgepakt en een man uit Meppel. Hij werd in juni dit jaar opgepakt.

In die maand werd ook de ex-vrouw van Erol voor de tweede keer aangehouden. Deze Haarlemse is inmiddels op vrije voeten maar nog wel verdachte in de zaak. Advocatenkantoor Anker en Anker, dat de vrouw bijstaat, meldde eerder dat zij iedere betrokkenheid bij het "levensdelict" ontkent.

Lees ook: Haarlemse aangehouden voor moord op Halil Erol in 2010

De hoofdofficier van Justitie van parket Oost Nederland heeft in 2010 een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. De beloning is nog steeds beschikbaar, zo meldt de politie.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.