39-jarige man uit Badhoevedorp rijdt in op publiek bij auto-evenement Carbecue, drie mensen gewond

© Foto: DNP.NU

© Foto: DNP.NU

1 / 2
Badhoevedorp

Een 39-jarige man uit Badhoevedorp is zondagmiddag aangehouden nadat hij met zijn auto was ingereden op het publiek bij auto-evenement Carbecue in Purmerend. Drie mensen raakten gewond.

De slachtoffers zijn een 29-jarige man uit Amsterdam, een 28-jarige man uit Hardenberg en een 25-jarige man uit Purmerend. Twee van hen zijn meegenomen naar het ziekenhuis. Het derde slachtoffer had lichte verwondingen en kon ter plaatse door een arts worden geholpen.

De 39-jarige bestuurder uit Badhoevedorp is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zijn rijbewijs is ingenomen. Het is nog onduidelijk hoe hij in het publiek terecht is gekomen. Maandagmiddag maakte de politie bekend dat de bestuurder weer op vrije voeten is.

Lees ook: Veroorzaker van ongeval bij ’Carbecue’ weer op vrije voeten

Bij het evenement, dat voor de vijfde keer in Purmerend werd gehouden, draait het om exclusieve sportauto’s en custom bikes, in combinatie met een barbecue. Vanwege het ongeluk werd Carbecue vroegtijdig beëindigd. De Einsteinstraat werd door de politie afgezet voor onderzoek.

© Foto: DNP.NU

,,We hebben begrepen dat er best veel bezoekers waren’’, laat politiewoordvoerder Roderick de Veen weten. ,,Het is dus aannemelijk dat er gefilmd is tijdens de aanrijding. We roepen diegenen die beelden hebben op om deze naar ons te sturen. Dat kan naar politie.nl/upload. Het zou ons wellicht extra kunnen helpen bij het onderzoek.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.