Veroorzaker van ongeval bij ’Carbecue’ weer op vrije voeten

Robert Jan van der Woud
Purmerend

De automobilist die zondagmiddag tijdens een autoshow in Purmerend inreed op het publiek, is weer op vrije voeten. De politie heeft dat maandag bekendgemaakt.

Het gaat om een 39-jarige man uit Badhoevedorp. Tijdens de ’Carbecue’, die zondag plaatsvond aan de Newtonstraat op bedrijventerrein Baanstee, reed de man met zijn BMW in op het publiek. Daarbij vielen drie gewonden: een 25-jarige Purmerender, een 29-jarige inwoner van Amsterdam en een 28-jarige man uit Hardenberg. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis.

Lees ook: Auto rijdt publiek in bij autoshow in Purmerend, twee personen naar ziekenhuis

De Badhoevedorper werd na het ongeval aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor kon de verdachte weer vertrekken, maar volgens de politie blijft hij wel aangemerkt als verdachte. Hem wordt gevaarlijk rijgedrag verweten. De man zou de macht over het stuur zijn verloren waarna hij enkele toeschouwers raakte. ,,We verrichten nog onderzoek naar wat er precies is gebeurd’’, zegt een politiewoordvoerder.

Op videobeelden van het incident is te zien hoe toeschouwers, waaronder kinderen, een veilig heenkomen zochten toen de auto van de man in een slip belandde. De politie is op zoek naar meer camerabeelden van het ongeval.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.