Telstar wint overtuigend van Excelsior: 3-0

Velsen-Zuid

Telstar is na drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie nog altijd zonder nederlaag en tegendoelpunten. In eigen huis won de ploeg van Andries Jonker met 3-0 van Excelsior.

Na een gelijkspel tegen Jong AZ en FC Den Bosch begon Telstar vol vertrouwen aan de eerste thuiswedstrijd. In de eerste helft was het Telstar dat het meest naar voren drong.

Na een aantal afstandsschoten was het in de 38e minuut Reda Kharchouch die Telstar na een goede pass van Anass Najah op voorsprong bracht. Het was voor de van de amateurs van OFC overgekomen spits zijn eerste doelpunt in het professionele voetbal.

Lees ook: Telstar bezig aan droomstart: ’We werken keihard en hebben een duidelijk plan, er kan iets moois ontstaan’

Juist na het doelpunt kreeg Telstar het heel lastig. Excelsior zette aan en Telstar had daar geen antwoord op. Doelman Anthony Swolfs groeide uit tot held van Velsen door liefst drie keer uitstekend te redden. In de tweede helft herpakte Telstar zich en bleef het de betere ploeg.

Senne Lynen scoorde met het hoofd uit een voorzet van Reda Kharchouch. Excelsior legde hierna meer risico in het spel. Sander Fischer was met een kopbal op de lat het dichtstbij de tegentreffer. Die kwam niet, mede door geconcentreerde spel van de defensie van Telstar.

Het feest voor de supporters werd compleet toen Glynor Plet inviel. De 32-jarige aanvaller is na negen jaar terug bij Telstar, maar moest door administratieve problemen lang op zijn debuut wachten. Hij bracht Telstar vlak voor tijd op 3-0.

Telstar staat na drie wedstrijden op de derde plaats van de Keuken Kampioen Divisie.

Meer nieuws uit Sport Regionaal