Stichting wil Dijk Express laten rijden voor minder mobiele Spaarndammers, stemmen brengt tienduizend euro uit ANWB Fonds dichterbij

Impressie van de Dijk Express.

Impressie van de Dijk Express.

Wessel Mekking
Spaarndam

Spaarndammers die willen dat in hun dorp een elektrisch voertuig gaat rijden voor wie minder mobiel is, kunnen daar hun steentje aan bijdragen. De lokale stichting Dijk van een Dorp doet met haar plan voor een e-shuttle mee aan de verkiezing van het ANWB Fonds.

Op het plan voor deze ’Dijk Express’ kan worden gestemd. Per provincie wordt aan één project tienduizend euro gedoneerd. De Spaarndamse e-shuttle heeft concurrentie van vijf andere Noord-Hollandse projecten. Als tussen de provinciale nummers één en twee een groot aantal stemmen verschil is, wint de populairste. Als het maar een klein aantal stemmen scheelt, hakt een commissie de knoop door, legt een woordvoerder van de ANWB.

Stichting Dijk van een Dorp is vorig jaar opgericht met als doel Spaarndammers aan te zetten tot bewegen en samen activiteiten te ondernemen. Bestuurslid Sacha Goossens denkt dat het voor veel oudere dorpsbewoners zonder auto een uitkomst is als ze gebruik kunnen maken van de Dijk Express. Een ritje kost straks een paar euro en kan de passagier bijvoorbeeld naar Halfweg of Haarlem rijden. Goossens verwacht dat het niet moeilijk zal zijn om vrijwilligers te vinden die de e-shuttle gaan besturen. Ook als de prijs van het ANWB Fonds niet wordt gewonnen, wordt geprobeerd de Dijk Express te laten rijden.

Stemmen kan tot en met 30 september via anwb.nl/fonds

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.