Amsterdamstraat in Haarlem moet het deze zomer zonder Knoedelmarkt doen

Amsterdamstraat in Haarlem moet het deze zomer zonder Knoedelmarkt doen
Geen zomermarkt dit jaar in de Amsterdamstraat.
© Archieffoto
Haarlem

De Amsterdamstraat moet het dit jaar stellen zonder traditionele zomermarkt. Volgens voorzitter Niels Kettelerij van de winkeliersvereniging is het te wijten aan ’miscommunicatie’ dat de Knoedelmarkt deze zomer niet doorgaat.

Vorig jaar maakte de zomermarkt, onder de naam Knoedelbraderie, na enkele jaren afwezigheid een comeback in de winkelstraat. De winkeliers, die sinds begin dit jaar samenwerken in een zogeheten bedrijveninvesteringszone (BIZ), willen later dit jaar in de Amsterdamstraat een wintermarkt op poten zetten. Een datum staat nog niet vast.

Het is wat Kettelerij betreft zeker geen einde verhaal voor de Knoedelmarkt. Die wil de nieuwe winkeliersvereniging volgend jaar namelijk alsnog weer organiseren. Dat het dit jaar niet zover komt, zou te maken hebben met het te laat aanvragen van de benodigde vergunning.

Volgens winkeliersvoorzitter Kettelerij is het geen ramp dat de Knoedelmarkt een zomer overslaat. „Het is in het verleden wel vaker niet doorgegaan.” Van de Knoedelbraderie van 2018 kan worden geleerd, denkt hij. Het evenement kan wel wat meer professionele kramen en minder oude spullen gebruiken dan vorig jaar, aldus Kettelerij. Op het pleintje achter Het Broederhuis zal tijdens de Knoedelmarkt van 2019 plek zijn voor kinderen en hun koopwaar, verwacht hij.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.