Prins Andrew 'ontzet' over seks-claims Epstein

Prins Andrew 'ontzet' over seks-claims Epstein
Londen

De Britse prins Andrew heeft met "ontzetting" kennis genomen van de recente aantijgingen van seksueel misbruik door zijn voormalige vriend Jeffrey Epstein. De hertog van York, tweede zoon van de Britse koningin Elizabeth, kwam met de verklaring nadat er dit weekeinde foto's uit 2010 van hem waren opgedoken bij de voordeur van de woning van Epstein in New York.

Beelden van Andrew werden gepubliceerd door Mail Online. Daarop is te zien dat hij staand bij de deur naar buiten kijkt en zwaait naar een jonge vrouw die het pand heeft verlaten terwijl Epstein in een auto met chauffeur stapt.

De Britse prins wordt al jaren achtervolgd door zijn banden met Epstein. Die kostten hem in 2011 volgens The Guardian al zijn functie als speciale handelsattaché voor het Britse bedrijfsleven in New York. In 2014 al zongen beschuldigingen rond dat Andrew zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel misbruik van een minderjarige die in de kringen van Epstein verkeerde.

Buckingham Palace heeft de aantijgingen altijd afgedaan als "vals en ongefundeerd" en ook nu ontkent de familie categorisch elke betrokkenheid van de prins. "Zijne Koninklijke Hoogheid veroordeelt de uitbuiting van ieder mens, en de suggestie dat hij zulk gedrag zou goedkeuren, er deel aan zou nemen of daartoe zou aanzetten is weerzinwekkend."

Meer nieuws uit Buitenland

Keuze van de redactie