RCH-Pinguins wint van ervaren Wassenaar en volle pond voor Kinheim na drie duels

Haarlem

Onze Gezellen bleef met lege handen achter na de dubbele confrontatie met Kinheim. OG verloor met 0-5 en 2-7 van de ploeg van coach Michael Crouwel.

,,We gaven OG geen schijn van kans en ik heb goede dingen gezien”, zo blikt Crouwel terug op het tweeluik. Zijn collega in de andere dug-out, Frank Koot, beaamde dat er niets inzat voor zijn team. ,,Dan komen we een stap tekort tegen Kinheim. Na de zege op RCH had ik gehoopt op een sterk vervolg, maar dat bleef uit.”

Kevin Geestman werd zaterdag op de heuvel niet gesteund door zijn aanval. De OG-werper zag Kinheim punten sprokkelen, maar ook dat zijn ploeg er tegen Martijn Schoonderwoerd niet aan te pas kwam. Zowel zaterdag als zondag was Thomas Bos aan slag op dreef.

Crouwel ruimde zondag een plaats in op de heuvel voor Glenn Wassink, die vijf innings goed voor de dag kwam. Koot zwaaide starter Milan van der Breggen (18) uit na dit weekend. Het talent gaat in Iowa honkballen en studeren en zal dit seizoen niet meer in actie komen voor OG.

RCH-Pinguins begon met een nipte en eindigde zondag met een ruime zege op het ervaren Wassenaar: 6-4 en 11-2.

Coach Marlon Frolijk was vooral over het tweede optreden erg te spreken. ,,Het had tegen de ervaren werper Erik Remmerswaal nog hoger kunnen uitvallen.” Thys van de Beeke en (4 uit 4) en Donny Harmelink (4 uit 5) lieten hun knuppel spreken. Matz Schutte gaf niets weg op de werpersheuvel.

,,Je moet altijd maar zien hoe de spelers uit zo’n zomerstop komen”, aldus Frolijk. ,,Dus was blij met hoe we zaterdag speelden. Dan merk je dat we met vertrouwen naar een tweede duel toe gaan.”

Sparks heeft na vier duels nog steeds het volle pond. Twins 2 werd met 4-3 en 10-8 verslagen. Het leek zondag een simpele zege te worden, maar Sparks zag na een curieuze call Twins van 9-1 terugkomen tot 9-8. ,,We hebben steeds problemen in de zesde inning dus blij dat we net op tijd bij de les waren”, concludeerde coach Rick Hetem.

Hetem verving pitcher Mees de By door Duko Jansen die het karwei klaarde en Twins niet langszij lieten komen. Zaterdag was het hoogtepunt de homerun van Nathaniel Francisca.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie