Premium

Ingrijpende metamorfose van Indoor Carwash Beverwijk

1/2

Een verbetering van de entree van Beverwijk via de Parallelweg. Het is een van de uitgangspunten van de gewenste opknapbeurt van de Meubelboulevard en havengebied De Pijp.

Het blijft niet bij mooie woorden. Op de plek van meubelzaak Inden op de hoek met de Lijndenweg komt binnenkort een foodplaza met vestigingen van Kentucky Fried Chicken en Burger King.

Maar ook de Indoor Carwash – het eerste pand aan de Parallelweg - ondergaat binnen niet al te lange tijd een uitgebreide renovatie.

,,Er gaat veel veranderen”, zegt Pieter Commandeur die met zijn broer Martijn de directie vormt van het concern.

Nieuw concept

Hij licht toe: ,,We gaan een nieuw concept doorvoeren, inclusief een andere naam voor het bedrijf. De aandacht voor de klant staat voorop. Met dat in het achterhoofd gaan we het hele wasproces effectiever inrichten. Zo verandert de aanrijroute. Daardoor ontstaan kortere wachttijden. Ook gaan we op het hele terrein contactloos pinnen invoeren.

Bovendien kunnen de mensen betalen met het saldo op hun waspas. Verder gaan we bij het voorwassen gebruikmaken van warm in plaats van koud water.”

,,Daarnaast verandert het uiterlijk van het complex. De wasstraat zelf krijgt een nieuwe vloer en bestaan er plannen om het stofzuigerplein onder handen te nemen.”

Verder worden de vijf cabines voor degenen die hun auto het liefst zelf willen wassen, de zogenoemde doe-het-zelf wassers, vernieuwd. Daarnaast worden de 18 stofzuigerplaatsen voorzien van een leiding voor het oppompen van de banden en een luchtspuit voor het verwijderen van vuil tussen ventilatieroosters en kleine kieren.

Overigens: ook de twee andere vestigingen van Commandeur in Alkmaar (op industriegebied Beverkoog) en Castricum (bij de Soomerwegh) worden op soortgelijke manier onder handen genomen. ,,We beginnen in Alkmaar, daarna komt Castricum aan de beurt en vervolgens Beverwijk. Hier beginnen we ergens in de eerste twee kwartalen van 2020, zo is de planning. Met de totale verbouwing zijn ‘enkele tonnen’ gemoeid.

Precies 30 jaar geleden begonnen de ouders van Pieter - Kees en Gré - met hun wasstraat, een unicum destijds voor Nederlandse begrippen. Het concept sloeg direct aan. In al die jaren is ‘Beverwijk’ uitgegroeid tot het op één na grootste wascentrum van Nederland.

Poetsstraat

De afmetingen van het drieduizend vierkante meter tellende complex aan de Parallelweg – het voormalige pand van garagebedrijf Merel Auto – zijn indrukwekkend. Zo heeft de wasstraat een lengte van 63 meter, de parallel lopende poetsstraat telt 30 meter. Bij de muren bevinden zich 18 stofzuigplaatsen. Alles uiteraard overdekt.

,,We hebben klanten uit de regio”, vervolgt Commandeur. ,,Uiteraard uit Beverwijk, maar ook veel mensen uit Heemskerk, IJmuiden, Assendelft of zelfs uit Haarlem. Die komen speciaal voor ons.” De directeur is blij dat de gemeente Beverwijk plannen heeft met het industriegebied. ,,Maar ik hoop dat het niet bij woorden blijft. Daarom heb ik enkele suggesties. Binnenkort wil ik daarover praten met wethouder Serge Ferraro van Economische Zaken. Zo ben ik voorstander dat het verder opknappen van de Breestraat gelijktijdig verloopt met de Parallelweg. De twee wegen zouden met elkaar in verbinding moeten staan.

Parkeergarage

Bij voorbeeld via een brug, waaraan wordt gedacht. Het tussenliggende Meerplein zou levendiger kunnen worden met kleine winkeltjes. De automobilisten die daar parkeren, zouden hun voertuig voortaan in een parkeergarage moeten zetten.

Er zijn voldoende geschikte panden die als garage ingericht kunnen worden. Er wordt ook gesproken over het autoluw maken van de Parallelweg. Daar zie ik niets in. Dan zou ons veel klanten kunnen schelen. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor andere ondernemingen aan deze weg.”

Pieter van Hove

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.