Premium

Rob van Vuure: Te laat

Rob van Vuure: Te laat

Een keer per jaar wisselen we de verzamelde woordspelingen uit. Woordspelingen in krantenkoppen of op sites, woordspelingen boven tijdschriftartikelen. Altijd leuk, ook als ze belegen zijn of te flauw voor woorden - die woorden lees je hier dus ook niet. We doen dat al een jaar of tien, er zijn ondertussen vaste onderdelen in geslopen. Noem je all-time favourite, of benoem de meest curieuze die je ooit tegenkwam.

Er was een reportage over twee met elkaar getrouwde mannen, ze hadden twee kinderen geadopteerd. Allemaal mooi en prachtig. Met boven het verhaal de kop: ’Jan, Jan en de kinderen’. Tijdschrift Viva ging voor de zoveelste keer vertellen dat je maar beter een condoom om kan doen. De koppenmaker trok een hele pagina uit voor de klassieker: ’Te laat, te laat, zei Winnetou. Het zaad is al naar binnen toe’. Honderd keer gehoord, honderd keer glimlach.

Nieuwe oogst!

Weekblad Privé over illusionist Hans Klok, zoals al zijn collega’s kóopt hij zijn trucs. Boven het verhaal: TweedeHans. Verderop wordt de financiële situatie van zangeres Marga Bult geanalyseerd, de conclusie is duidelijk. Kop: ’Hoe Marga Bult, Marga Blut werd’. In de Formule-1 racerij speelt het type band (supersoft, hypersoft) een belangrijke rol. Kop: ’De band moet voor spanning zorgen’. Pianist Louis van Dijk speelde zijn afscheidsconcert, hij heeft alzheimer. ’Slotaccoord’.

Museum Corpus in Oegstgeest wordt steeds populairder. Vanaf de snelweg A44 zien we het interactieve museum, een zittend menselijk lichaam, honderd meter hoog. Eenmaal binnen wandel je langs longen en door baarmoeder, via de kont van Corpus kruip je tenslotte weer naar buiten. Kop: ’Joepiedepoepie, op reis door de darmen’ (Op je koptelefoon door Edwin Rutten-zelf uitgesproken). Maarten van der Weijden zwemt de Elfstedentocht, drie keer gelezen: ’Een wak van 200 kilometer’. Dagblad Trouw laat zien wat er allemaal voor origineels met niet meer gebruikte kerken gebeurt. ’Creatief met kerk’. Na 45 jaar stopt hoornist Martin van de Merwe bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. ’Uitblazen’.

Scheidsrechters vertellen over krijsende ouders langs de lijn. Kop: ’Uitgefloten’. Jack de Gier was vroeger een voetballer van Go Ahead, nu is hij daar trainer. Op Teletekst: ’De Gier op oude nest’. In steeds meer moestuintjes wordt wiet verbouwd. Dan laat je het woord ’roestuintje’ niet liggen. Frank Masmeijer is over het coke-punt en Twan Huys is weer huysvader. De Varagids benadrukt de afwisseling in de carrière van Chris Zegers, gaat daar hapsnap doorheen. ’Chriskras’. De specialisten van B-Four Agro uit Warmenhuizen kweken kroppen sla op niets anders dan water. ’Kropje onder’.

Keeper Hans van Breukelen schreef een boek. Waarom? Hans: ’Een doelloos leven past niet bij mij’. Oud-atleet Bram Som doet tegenwoordig van alles: coach, haas, motivator. Kop in het blad Runnersworld: Op+Tel+Som. Paar keer gezien: ’Justitie plukt hennepteler’. Ook voor de ’wat vollere’ vrouw is er steeds meer modekeus. ’Grote maten big business’. Jeroen van Bergeijk schreef een boek over Uber, hij was daar taxichauffeur: ’Uberleven’. Fadil is tolk Arabisch-Nederlands. Hij helpt in Nederland aangekomen vluchtelingen. Hij doet zijn werk vanuit huis, per telefoon. Kop: ’Telefoongids’.

Meer nieuws uit Opinie-Column

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.