Premium

Patrick Krop wordt de nestor van Stormvogels: ’Gamen, het zegt mij helemaal niks’

Patrick Krop wordt de nestor van Stormvogels: ’Gamen, het zegt mij helemaal niks’
Patrick Krop is bij Stormvogels de nestor. ’Gamen, het zegt mij helemaal niks.’
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Santpoort-Noord

Hij twijfelde afgelopen seizoen hevig of hij na de competitie wilde doorgaan met actief voetballen, Patrick Krop.

De leeftijd ging en gaat meespelen en er is een gezin met echtgenote Carmen en twee jonge kinderen (zoon Milan van 6 en dochter Robi van 3). Verder lag er een aantrekkelijk alternatief in het verschiet bij Alphense Boys, waar hij speelde. „Op voordracht van de welbekende Kees Jansma, die bij Alphen kind aan huis is, kreeg ik het aanbod om assistent of teammanager te worden. Het sprak mij zeker aan, maar uiteindelijk heb ik het niet gedaan. Waarom? Omdat het toch op zondag uit naar Vlissingen betekent.” Het opvolgende besluit om terug te keren naar Stormvogels nam hij mede, omdat voorzitter Nico Stoker bij hem tijdig het zaadje plantte waaruit nog een seizoen doorvoetballen in IJmuiden ontsproot. „Daarna zie ik wel weer wat ik doe.”

Krop heeft een druk leven, vindt hij zelf. Zoals gezegd, het gezin verdient aandacht. Hij werkt fulltime als docent lichamelijke opvoeding op het Kennemer Lyceum. Als er ruimte en tijd over is, tennist hij bij TV Ruïne van Brederode. En hij voetbalt natuurlijk, al vanaf zijn jongste jeugd. „Ik ben, zoals het een Santpoorts jochie betaamt, begonnen bij Terrasvogels. Daarna verkaste ik naar Haarlem, waar ik onder meer getraind heb onder Roy Wesseling. Geweldige kerel, ontzettend gedreven en altijd bezig met het team.” Dat slag trainers kwam hij daarna meer tegen. „Gert Aandewiel, Cees Bruinink en Simon Kistemaker: stuk voor stuk toptrainers. Voor mij steekt Kistemaker er bovenuit. Met hem, noem hem mijn voetbalvader, heb ik nog regelmatig contact.”

Na Haarlem volgde een imposante reeks nieuwe uitdagingen. „Ik heb al die jaren mooie tijden beleefd en doelpunten gescoord bij aansprekende clubs.” De sky leek de limit voor Krop en een profcarrière lag zelfs in het verschiet, totdat een afgescheurde kruisband daar de handrem op zette. „Dat was enorm schrikken en heeft zeker impact gehad. Het heeft ook lang geduurd voordat ik, na mijn herstel, er ook los van kwam en niet meer aan de blessure dacht als ik speelde.”

Hij omschrijft zichzelf als een beweeglijke en doelgerichte spits, bij wie de bal ook ingeleverd kan worden waarna hij de juiste voortzetting verzorgt. „Inmiddels ben ik niet meer zo snel als een paar jaar geleden. Dat moet ik compenseren met slim spelen.” Bij Stormvogels hoort hij komend seizoen bij de ’oude garde’. „Klopt, het is over het algemeen een jonge ploeg. Ach, dan kan ik mooi mijn ervaring inbrengen.” Dat hij wat ouder is, merkt hij ook in de kleedkamer. „Dan hebben die jonge gasten het over Playstation en gamen. Dan denk ik: waar hebben zij het over. Gamen, het zegt mij helemaal niks.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen