Premium

Isabel van Opzeeland vijfde bij WK junioren: ’Ik heb behoorlijk wat ups en downs gehad’

Roeien

Skiffeuse Isabel van Opzeeland heeft de wereldkampioenschappen voor roeiers onder de 19 jaar afgesloten met een vijfde plaats.

De Hoofddorpse, die leerde roeien bij roeivereniging Iris in Lisse, begon zeer overtuigend aan het toernooi op de olympische baan van Tokio. Zowel de voorwedstrijd als de halve finale werd gewonnen, waardoor Van Opzeeland kansrijk leek voor een medaille en misschien zelfs voor goud. Toch mocht dat niet zo zijn.

,,Het lukte op de een of andere manier niet om zo hard te gaan zoals bij mijn eerdere races. Die gingen juist heel gemakkelijk. Ook het opwarmen voor de finale ging goed, waardoor ik met veel zelfvertrouwen aan de start lag. Maar in de wedstrijd zelf kreeg ik de boot niet goed op snelheid waardoor het steeds moeizamer ging”, vertelde ze teleurgesteld na afloop.

De roeister, die haar trainingen afwerkt bij Die Leythe in Leiden, lag tijdens de eerste 1.000 meter nog op medaillekoers, maar moest in het tweede deel van de race toezien hoe zowel de Amerikaanse als de Hongaarse haar passeerde. Goud was er voor de Duitse Alexandra Foester, zilver voor Rusland. Ondanks het mislopen van een medaille wilde Van Opzeeland niet alleen maar negatief terugkijken op het toernooi. ,,Mijn coach Ed Maan is geweldig voor me geweest. Ik heb behoorlijk wat ‘ups en downs’ gehad dit jaar. Dankzij hem heb ik zo’n hoog niveau gehaald.”

Achtste

Ook de drie roeiers van Het Spaarne uit Heemstede slaagden er dit weekend niet in om op het podium te komen. Zowel Joost Schwarz in de skiff, als Wietse Morreau in de dubbeltwee en Guus Mollee in de dubbelvier, haalden de finale niet. Ze eindigden respectievelijk als achtste, achtste en negende.

Desalniettemin was vooral de prestatie van Schwarz in de koningsklasse van de skiff imponerend. Niet in het minst omdat hij slechts drie weken tijd had zich in dat nummer voor te bereiden. ,,Ik heb wat gemengde gevoelens, want heb twee erg goede races geroeid. Bij de belangrijkste race - de halve finale - ging echter alles mis. Ik had een mishaal bij de start waardoor mijn boot ging slingeren. Daardoor kwam ik niet in het goede ritme.” Guus Mollee was teleurgesteld, maar wist ook een positief punt op te merken: ,,Ik denk dat er meer had ingezeten, maar gelukkig konden we het toernooi wel afsluiten met een goede race.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen