Goed wielerweekeinde Teun Groeneveld: derde plaats Ronde van Kwintsheul en winst in competitie

wielrennen

In de 34e Ronde van Kwintsheul was er een derde plaats voor Teun Groeneveld en een sterk optreden van Serginho Wilshaus. Groeneveld was ’lekker bezig’ in het weekeinde en gaf het een goed vervolg met de winst bij HSV De Kampioen in de JRS makelaars zondagcompetitie.

In Kwinstheul bevond Groeneveld zich al vroeg in de wedstrijd in de kopgroep. ,,Dat was met Bram Mens, Tom de Vreede, Bob van den Berg en de sterke junior Roel van Sintmaartensdijk. We hadden een hele goede samenwerking. Hierdoor konden we uit de greep van het peloton blijven. In de voorlaatste ronde probeerde ik nog weg te komen. Dat lukte helaas niet’’, aldus de renner van HSC De Bataaf. In de laatste bocht zette Groeneveld aan voor de eindsprint. ,,Toen sloeg mijn ketting terug op mijn binnenblad en meost wat inhouden.’’ Groeneveld complimenteerde Serginho Wilshaus die achtste werd. ,,Hij reed ook goed en sterk, maar zat er deze keer niet bij in de finale’’, aldus Groeneveld over de jonge Haarlemmer.

Bij Kampioen stonden in totaal 52 renners aan de start. Groenveld troefde Jorne Videler en Pim Hackman af in de eindsprint. Hans Schelvis (40+), Rob Kling (50+) en Andre Krijt (nwl) wonnen de andere wedstrijden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen