Bloemendaal ten onder tegen Punjab, vrije dag voor cricketers Rood en Wit na afzegging Dosti 2

Cricket

Dat de competitie in de hoofdklasse cricket met name in de onderste helft van de ranglijst uitgaat als een nachtkaars, is puur te wijten aan het dubieuze optreden van het tweede team van Dosti. Rood en Wit ondervond dat dit weekend aan den lijve.

Terwijl de hoofdmacht van de Amsterdamse vereniging goed meedoet in de topklasse, heeft het tweede elftal zich al meerdere malen belachelijk gemaakt door keer op keer een wedstrijd af te blazen. Een vroegtijdige degradatie naar de eerste klasse is het resultaat. Gisteren kreeg Rood en Wit een vrije dag omdat Dosti 2 opnieuw verstek liet gaan.

Duur

Bloemendaal kwam wel in actie. In Rotterdam verkocht het team van speler-coach Lewin Maladay de huid duur tegen kampioenskandidaat en ranglijst aanvoerder Punjab.

Bloemendaal startte met batten en bereikte met 229 runs een prima totaal. Maladay scoorde 81 runs. Paddy Reardon nam er 50 voor zijn rekening.

Grote man

Punjab verblikte of verbloosde geen enkel moment van de target van 230 en vloog uit de startblokken. Grote man werd Stefan Myburg die 141 not out bleef. Hij leverde daarmee het leeuwendeel van de winnende 230 voor 2 die in 28 overs werd gerealiseerd.

Na dit weekend staat het team van Bloemendaal nog altijd op de negende plaats van de tien hoofdklassers. Het staat na vijftien wedstrijden op een totaal van zes punten. Dosti staat daar ver achter met liefst -6. Degradatie is daardoor dus al onvermijdelijk. Rood en Wit uit Haarlem heeft een match minder gespeeld en staat op de vijfde plek met veertien punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen