De noordelijkste variant van ’Abbey Road’ [video]

Kajaani

Als kers op de taart mailt Lodewijk Bosch van Drakestein nog een filmpje met een ’Abbey-Roadachtige’ zebraoversteek uit Finland. ’Ongetwijfeld de meest noordelijke en cultureel verantwoorde inzending die u binnen heeft gekregen?!’ schrijft hij erbij. Met een uitroepteken en een vraagteken. Dat het de noordelijkste is, staat wel vast. Over het de meest cultureel verantwoorde is mag de lezer zelf uitmaken. In de oogst die op de website van deze krant geplaatst is, bevinden zich ook enkele serieuze kunstwerken.

Bosch van Drakestein bekent dat hij nooit op het door de Beatles-hoes onsterfelijke gemaakte zebrapad in Londen heeft gestaan. „Daar ik daar nooit geweest ben kan ik niet daaraan voldoen.

Wel heeft de overbekende Beatles-foto ons geïnspireerd tot het maken (twee weken geleden nog maar) van dit filmpje in de stad Kajaani, Midden-Finland, waar het momenteel nooit donker wordt. Een projectkoor van zo’n 45 Haarlemmers en dertig Finnen was daar om daar de muziekproductie ’Cajanus, een gigantische opera’ in een speciaal daarvoor gebouwd openluchttheater op te voeren.

Klik voor een artikel over deze trip hier.

„Het filmpje is op 22 juli, omstreeks 22.30 opgenomen terwijl vier van de zestien doctoren (die de onaangenaam lange reus Cajanus tijdens de opera uit opportunistische overwegingen willen onderzoeken), onvoorbereid hun opkomstscene nog eens willen oefenen in de sfeer van het middernachtlicht”, aldus Bosch van Drakestein, bariton in het koor.

Klik voor alle inzendingen hier.

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.