Premium

Eufycam houdt oogje in het zeil

Eufycam houdt oogje in het zeil
© foto TLG

Een huis is redelijk eenvoudig en tegen niet al te hoge kosten te beveiligen met camera’s. Zodra een ongenode gast voet in huis zet, gaat het alarm af en ontvangen de bewoners binnen seconden een berichtje en kunnen via een app kijken wie het is.

Inbrekers gaan echter met hun tijd mee. De moderne systemen vertrouwen op stroom en wifi/internet. Schakel dat uit en weg is de bewaking en de alarmering. Anker Innovations (laat je niet verrassen door de naam, want het is zo Chinees als het maar kan) is de inbreker echter een stap voor en met een kleine toevoeging ben je altijd verzekerd van een veilig huis. Stroom of geen stroom.

Niet lang geleden testte ik van Anker twee klein beamers. Toen al viel het gebruiksgemak en slimheid mij op. En dat is met de Eufycam net zo. De camera’s zijn draadloos, de oplaadbare batterijen gaan maanden mee en ze zijn binnen een paar minuten onder meer magnetisch op hun plek te plakken. Ze maken via een eigen netwerk over grote afstanden en door muren heen contact met de HomeBase die tien uur lang blijft werken zonder stroom. Een abonnement is niet nodig. Gedrag (wel of geen alarm) en meldingen zijn instelbaar, afhankelijk van thuis zijn of niet. En het internet? Een TP router (Link Archer MR200) met simcard en Xtorm stroombackup. Altijd online!

Tijdens de test kreeg de Eufycam een update. Je camera’s checken via een webrowser of Google Assistant vanuit je luie stoel op de tv is nu ook mogelijk.

Lenno van Dekken

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.