Raad van State eist opnieuw verkeersonderzoek voor horeca in Oude Raadhuis Hoofddorp

Oude Raadhuis in Hoofddorp.
© Archief
Hoofddorp

De Raad van State geeft de gemeente Haarlemmermeer voor de tweede keer in een jaar vier maanden de tijd om te onderzoeken wat de verkeersgevolgen zijn van de uitgebreide horecabestemming voor het Oude Raadhuis in Hoofddorp.

Dat deed de Raad ook al afgelopen december. De gemeente deed dit voorjaar een aanvullend onderzoek, maar de verkeersgevolgen zijn nog steeds niet helemaal duidelijk, blijkt uit de tweede tussenuitspraak.

Zo is nog altijd niet duidelijk of en hoeveel overlast het extra verkeer van en naar de grotere horeca in het Oude Raadhuis voor de direct omwonenden oplevert.

Weliswaar kwam de gemeente tot de conclusie dat de vergrote horeca tot maximaal 106 voertuigen per dag extra kan leiden, maar daarbij is niet gekeken naar de mogelijk impact op de verkeersveiligheid rondom het Raadhuis.

Tevens is er geen onderscheid gemaakt tussen personenauto’s en vrachtverkeer. En dat is een pijnlijk puntje, omdat de omwonenden juist veel overlast van het extra vrachtverkeer voor bevoorrading van de horecazaak verwachten.

In ieder geval is deze uitspraak een kleine opsteker voor omwonende Henri Schmitt. Hij zwengelde de zaak aan omdat hij voor veel verkeersellende rondom zijn woning vreest.

Overigens zijn alle andere bezwaren van de omwonenden wel verworpen, waarmee in principe de weg is vrijgemaakt voor een groter horecabedrijf in het Oude Raadhuis.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.