Agrarische open dag ’Bollenstreek in Bedrijf’ dit jaar in De Zilk

Agrarische open dag ’Bollenstreek in Bedrijf’ dit jaar in De Zilk
Canna’s in bloei bij kwekerij De Groeneweg aan de Zilkerbinnenweg, een van de deelnemers aan ’Bollenstreek in bedrijf’.
De Zilk

Voor het 28e jaar op rij zetten agrarische bedrijven in de Bollenstreek hun deuren open voor het publiek. ’Bollenstreek in Bedrijf’, zoals de open dag is gedoopt, speelt zich dit keer geheel af in De Zilk.

Bollenkwekers, bollenexportbedrijven en telers van vaste planten doen mee aan de open dag, die wordt gehouden op zaterdag 10 augustus. Bezoekers kunnen rondkijken bij de bedrijven en kwekers en hun medewerkers geven rondleidingen. Vragen stellen over de geheimen van het vak is toegestaan.

Bollenstreek in Bedrijf duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Zes bedrijven aan de Zilkerbinnenweg in De Zilk doen mee. De route langs de bedrijven is ongeveer anderhalve kilometer lang. Bezoekers kunnen die lopend afleggen, maar er rijdt ook een tractortreintje. Fietsen en auto’s kunnen worden geparkeerd bij de bedrijven. De volgende zes doen mee: J. Heemskerk & Zn (Zilkerbinnenweg 22), J.J. van Saase & Zn (40), De Groeneweg (78a), Oud Breeland (80), A.T.G. en G.T. van Haaster (82) en Vernooy (65).

Op bijna alle bedrijven worden extra activiteiten georganiseerd, die te maken hebben met natuur en landschap. De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond en het Hoogheemraadschap van Rijnland presenteren hun activiteiten en een imker geeft uitleg over het houden van bijen. Museum De Zwarte Tulp en Genootschap Oud De Zilck geven aandacht aan de geschiedenis van het gebied en het CultuurHistorisch Genootschap geeft informatie over bollenschuren. Voor de kinderen is er een springkussen.

De open dag Bollenstreek in Bedrijf is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord). Doel van de Open Dag is de inwoners van de Bollenstreek nauwer te betrekken bij het werk van de agrarische bedrijven.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie