Premium

Haarlemmer Devon Donovan wil met boyband Storm met diepgaande teksten de Nederlandse muziekmarkt veroveren [video]

Haarlemmer Devon Donovan wil met boyband Storm met diepgaande teksten de Nederlandse muziekmarkt veroveren [video]
Haarlem

Devon Donovan hoopte (27) zijn geld te kunnen verdienen met zijn homoseksualiteit. Als zanger van de band STORM3 stond hij jarenlang in sexy kleding het publiek te vermaken bij de Gaypride en andere homofeestjes.

Het was een leuk plan maar het bleek geen verdienmodel. De 27-jarige Haarlemmer heeft maar één droom: zijn geld verdienen in de muziek. Daarom zet hij een punt achter STORM3. Weg met de homoseksualiteit in de muziek. Het was even zoeken naar nieuwe collega’s maar na vele audities is het zover. „We hebben twee jongens erbij en gaan vanaf nu verder onder de iets krachtigere naam STORM.”

Haarlemmer Devon Donovan wil met boyband Storm met diepgaande teksten de Nederlandse muziekmarkt veroveren [video]
Devon Donovan verlegt koers van zijn boyband.
© foto: United Photos/Toussaint Kluiters

Imago

De 5-koppige boyband laat het homo-imago varen. „In het begin adviseerden mensen ons dat we helemaal voor de Gay-markt moesten gaan omdat we zelf homo zijn. Met strakke outfits, homoseksuele liefdesliedjes en roze boa’s. Maar dat gaan we niet meer doen.”

Hij zucht. „Ik ben er klaar mee. Het wordt dan meer een circusact, want ik heb die outfits natuurlijk niet zomaar in kast hangen. En ik houd eigenlijk ook niet van hokjesdenken en stereotypen. Ja, we zijn allemaal homo maar that’s it.”

Uitvoerig hebben de bandleden vergaderd of ze wel of niet de hij-vorm, die ze eerst veel in teksten gebruikten, moesten toepassen. Uiteindelijk werd besloten om in teksten niet van ’hij’ te spreken maar met ’jij’.

Schlager

Devon hoopt zijn met het nieuwe ’STORM-sausje’ op muzikaal succes. „Hiervoor deden we maar wat. Dan weer Engelstalig en dan weer een danceplaat. Dat wil ik niet meer. Ik wil met diepgaande teksten de Nederlandse muziekmarkt veroveren.”

Een cover van de Duitse schlagerzangeres Helene Fischer is het antwoord op zijn nieuwe strategie. Het nummer bracht hij onlangs uit.

„We zijn op het idee gekomen toen we aan het optreden waren in Duitsland. Daar kwam een oudere man naar ons toe die zei dat het goed zou werken als we Duitse schlagers in het Nederlands zouden opnemen.”

Met twee fans in de band was de keuze voor Fischer snel gemaakt. De jongens spreken een aardig woordje Duits en besloten zelf haar nummer Flieger te vertalen. En dat lukte. Jij Laat Me Vliegen brengt in 4.09 minuten een Nederlandse popschlager. Trots toont hij de single. „Zal ik ’m signeren?” Het is een vraag die hij de laatste weken vaker heeft gesteld.

Passie

Elke week bezoekt hij een ander lokaal radiostation. Devon heeft het er maar druk mee. „Helaas kan ik met mijn passie nog niet mijn geld verdienen dus werk ik daarnaast nog als bioscoopmanager.”

Bij de grote landelijke media is de band nog niet doorgedrongen. De videoclip is wel al te zien bij de kleine Vlaamse televisiezender Ment Tv. Omroep Brabant vertoont de clip zondag 29 juli in het muziekprogramma Hart Voor Muziek. Devon verdient zijn inkomen nu vooral als bioscoopmanager.

Maar zijn droom is toch zijn geld op het muziekpodium te vergaren. Mocht dat met de schlager nog niet lukken is er geen man overboord. Hij leest nu Zuid-Afrikaanse teksten en vindt die interessant. Misschien dat die taal van pas komt bij een glanzende muzikale toekomst.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.