Premium

Staande ovatie voor Telstar na dikke zege op AZ (B) door goals van Sprangers en Springer

Staande ovatie voor Telstar na dikke zege op AZ (B) door goals van Sprangers en Springer
Melle Springer (voorgrond links) wordt na de 3-0 gefeliciteerd door ploeggenoot Reda Kharchouch. Achter het duo balen de AZ’ers Rody de Boer en Abdul Yusif.
© Foto Theo Brinkman
Velsen-Zuid

Zo loop je een cooling-down na een wedstrijd toch net even lekkerder: met een staande ovatie van het publiek. De spelers van Telstar namen het applaus zaterdagavond dankbaar in ontvangst. De 3-0 overwinning in de oefenwedstrijd tegen de reserves van AZ was voor iedereen in Velsen-Zuid een aangename verrassing.

,,De uitslag is natuurlijk leuk, maar ik vind het ook mooi dat het elftal enthousiast en fanatiek gespeeld heeft. Ze stonden er vandaag. Dat is mooi, want dit was voor ons eigenlijk dé wedstrijd van de voorbereiding’’, vond Telstar-trainer Andries Jonker.

Hoewel de wedstrijd lange tijd was aangekondigd als Telstar-AZ, speelde de thuisclub in werkelijkheid tegen een B-team van AZ. Het basiselftal had eerder op de dag al een oefenwedstrijd gespeeld (2-0 tegen Anderlecht).

Tegen Telstar kwamen daarom alleen reserves in het veld. De bekendste namen daarbij waren de aanvallers Ferdy Druijf, Bjørn Johnsen en Jeremy Helmer, verdediger Pantelis Hatzidiakos en keeper Rody de Boer, die in het verleden nog bij Telstar speelde.

Staande ovatie voor Telstar na dikke zege op AZ (B) door goals van Sprangers en Springer
Drukte voor het doel van AZ-keeper Rody de Boer.
© Foto Theo Brinkman

Dat AZ niet met het sterkste elftal kwam vond Jonker eerlijk gezegd wel prima. AZ is al drie weken in training en werkt al volop toe naar de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, over een kleine twee weken. Tegen dat A-elftal zou Telstar er waarschijnlijk niet aan te pas komen, was de verwachting van Jonker.

Lees ook: AZ begint zaterdagse ’dubbel’ met overwinning op Anderlecht; Idrissi maandag terug [video]

Sterke aanvallers

Hoe anders was dat tegen dit B-elftal. Telstar deed het prima en kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Meest in het oog springende spelers waren de fysiek sterke aanvallers Reda Kharchouch en Richelor Sprangers.

De eerste is overgenomen van OFC uit Oostzaan, de tweede is afkomstig van NAC, waar hij zijn hele jeugd speelde. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Helmond Sport. Opmerkelijk aan Sprangers is dat hij international is voor Haïti. ,,Nou ja, ik heb drie interlands gespeeld. Maar ik zit nog niet echt vast bij de selectie, want in het toernooi om de Gold Cup was ik er niet bij’’, zegt Sprangers.

Sprangers (21) maakte tegen AZ zowel de 1-0 als de 2-0 op aangeven van Kharchouch (23). Bij de 1-0 kopte Kharchouch een voorzet van Melle Springer opzij naar zijn maatje Sprangers, die de bal vervolgens het doel in frommelde. Bij de 2-0, kort na rust, zette Kharchouch op de achterlijn achteloos twee tegenstanders opzij, waarna hij teruglegde op Sprangers. Die tikte raak.

Staande ovatie voor Telstar na dikke zege op AZ (B) door goals van Sprangers en Springer
Telstar-aanvaller Reda Kharchouch met AZ-verdediger Joris Kramer in zijn rug.
© Foto Theo Brinkman

Klungelig

De uitslag werd voor AZ nog pijnlijker toen Melle Springer, een oud-AZ’er in dienst van Telstar, er met een hard schot in de korte hoek 3-0 van maakte. Keeper Rody de Boer liet de bal ietwat klungelig door zijn handen liet glibberen.

Proefspelers

Bij Telstar deden stonden drie proefspelers in de basis: Denzel Budde, Crescendo van Berkel en Redouan El Yaakoubi. Of ze kunnen blijven, is nog niet duidelijk. Ook komende week zullen er weer spelers op proef komen. ,,Daarom weet ik ook nog niet met welk systeem ik straks wil gaan spelen. Dat probeer ik nog uit te vissen’’, zegt trainer Jonker.

Tegen AZ liet hij het elftal in een 3-5-2 opstelling spelen, waarbij de twee buitenste middenvelders, Springer en El Yaakoubi, zowel aanvaller als verdediger waren. ,,Maar hoe we straks gaan spelen, hangt ervan af met welke selectie uiteindelijk het seizoen in gaan. Want de kwaliteit van spelers bepaalt toch hoe je speelt’’, zegt Jonker.

Telstar-AZ (B) 3-0

17. Sprangers 1-0, 47. Sprangers 2-0, 55. Springer 3-0.

Telstar, basisopstelling: Swolfs; Budde, Korpershoek, Van Berkel; El Yaakoubi, Najah, Lynen, Houben, Springer; Kharchouch en Sprangers.

AZ: De Boer; Sugawara (80. Koopmeiners), Hatzidiakos (75. Bergsma), Kramer, Gullit (46. Yusif); Reijnders, Taabouni, Goudmijn (80. Oosting), Helmer; Druif en Johnsen.

Staande ovatie voor Telstar na dikke zege op AZ (B) door goals van Sprangers en Springer
De doelpuntenmakers in beeld: links Melle Springer na zijn 3-0, rechts de man van de eerste twee doelpunten: Richelor Sprangers.
© Foto Theo Brinkman

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen