In Hilversum net zoveel regen als in een maand

In Hilversum net zoveel regen als in een maand
Den Haag

Op verschillende plaatsen in het land hebben zware regenval en onweer voor problemen gezorgd. In de omgeving van Hilversum viel er volgens Weeronline zelfs 75 millimeter water in enkele uren. Dat is evenveel als normaal gesproken in een maand valt.

Gedurende de hele dag trokken vrijdag zware buien over verschillende delen van Nederland. In Hilversum zette een wolkbreuk het Mediapark blank. Volgens de brandweer stond er een flinke laag water op een aantal straten en parkeerplaatsen van het complex. In het hoofdgebouw van de NPO valt de schade mee, laat een woordvoerder weten. Op Twitter circuleren ook beelden van wateroverlast in het BNNVARA-gebouw.

Normaal valt in juli gemiddeld over het land 78 millimeter. In Assen en Epe viel in korte tijd respectievelijk 55 en 46 millimeter neerslag. Dat is meer dan de helft van de gemiddelde maandelijkse hoeveelheid.

Boven het IJsselmeer werd vrijdagmiddag een waterhoos gesignaleerd. Dat is een trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen, die water opzuigt.

Meer nieuws uit Binnenland

Keuze van de redactie