Ajacied Cerny voetbalt volgend seizoen bij FC Utrecht

Vaclav Cerny.
© ANP
UTRECHT

FC Utrecht heeft de transfer van Václav Cerny van Ajax afgerond. De 21-jarige aanvaller uit Tsjechië heeft een contract voor drie seizoenen plus een optie op een vierde seizoen getekend in de Domstad.

Cerny verruilde in 2014 de jeugdopleiding van FK Pribram voor die van Ajax. In oktober 2017 raakte de Tsjech zwaar geblesseerd in het bekerduel tegen De Dijk. Hij maakte bijna een jaar later pas zijn rentree. Cerny sluit per direct aan bij de selectie, die naar Harsewinkel is vertrokken voor een trainingskamp.

"Václav is een technisch vaardige speler met snelheid, die niet alleen een doelpunt kan voorbereiden, maar ook zelf doelpunten kan maken. Hij is een speler met extra kwaliteiten, die onze selectie zal versterken", zei directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

"Ondanks meerdere opties, waaronder ook een aantal buitenlandse clubs, kiest hij voor het plan dat we bij FC Utrecht met hem voor ogen hebben. Dat zegt iets over zijn drive en sportieve ambities."

Ajax heeft bij de verkoop van Vaclav Cerny aan FC Utrecht een terugkoopoptie bedongen. Die ligt ruim boven de vijf miljoen euro, zodat de Utrechters, als Ajax gebruik maakt van de optie, toch verzekerd zijn van een mooi rendement. FC Utrecht heeft nu 900.000 euro betaald voor de Tsjechische aanvaller.

Vaclav Cerny (rechts) en Daley Sinkgraven.
© Foto: SCS/Sander Chamid

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen