Premium

Beverwijkse kleinzoon speelt nummertje van Queen op het dak van opa en oma

Beverwijkse kleinzoon speelt nummertje van Queen op het dak van opa en oma
Noël, Brendan en Flint spelen op het dak van Noëls opa.
© Foto Heleen Vink
Wijk aan Zee

Opa Frans en oma Thea Brouer genieten van ’t zonnetje in hun achtertuin met uitzicht op de Dorpsweide van Wijk aan Zee. Terwijl achter het stel , boven op het platte dak, muziek losbarst. Een paard in de wei briest mee met een stevig nummer van Queen.

Zoals geregeld met mooi weer repeteert hun 13-jarige kleinzoon Noël uit Beverwijk, met wisselende formaties vrienden, buiten op het dak. Noël heeft zijn drumstel binnen op het zoldertje van de schuur van opa mogen stallen en heeft daar zijn repetitieruimte. Maar met mooi weer gaat het zolderraam open, stapt hij zo het platte dak op en oefent buiten verder.

Sinds twee maanden heeft de jonge muzikant met leeftijds- en schoolgenoot Brendan uit Wijk aan Zee en diens 12-jarige dorpsbewoner Flint een nieuwe band opgericht. Nee, een naam heeft deze nog niet, eerst maar eens een solide repertoire opbouwen. Ook aan hun zang moet nog flink worden gesleuteld, verzekerd hij. Noël heeft als autodidact naast drummen, zichzelf ook gitaar, bas en piano aangeleerd. Uit een muzikale familie komt hij geenszins, al weet hij wel dat een overgrootvader ook drumde. Zijn vrienden volgen wel muziekles en bespelen net als hij meerdere instrumenten.

Met hun band spelen ze vooral Queen, maar ook worden ze geïnspireerd door de Beatles. Elektriciteit is op het dak binnen handbereik dus basgitaar en elektrische gitaar zijn geplugged. „De Beatles speelden ook ooit op een dak in Londen”, glimlacht Brendan tevreden.

„Prachtig die kinderen”, volgt met trots opa Frans de verrichtingen van de jonge spelers. „Mooi dat ze er zo’n aardigheid in hebben.’’

Meer nieuws uit Kennemerland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.