Premium

Open dag Telstar trekt honderden bezoekers, Jomanda heeft vertrouwen in nieuw seizoen

Open dag Telstar trekt honderden bezoekers, Jomanda heeft vertrouwen in nieuw seizoen
Potje panna spelen met Reda Kharchouch op de open dag van Telstar.
© United Photos/Paul Vreeker
Velsen-Zuid

Trots laat de elfjarige Tess Huiberts haar handtekeningenkaart zien: die is al bijna vol met de krabbels van de selectie van Telstar. Met vriendin Amy heeft ze ook nog een foto laten maken terwijl ze poseren met een Telstarspeler.

Welke speler dat is? ,,Dat weet ik eigenlijk niet”, zegt ze. De handtekeningenkaart met foto’s biedt uitkomst: het blijkt Reda Kharchouch te zijn. Check. Of Tess al lang fan is van de Velsense voetbalclub? Het meisje knikt: ,,Al vanaf mijn vierde.” En Amy? ,,Sinds eergisteren. Toen vroeg Tess of ik meeging naar de open dag.”

Het was zaterdag open dag bij voetbalclub Telstar en enkele honderden fans maakten van de gelegenheid gebruik om uitgebreid kennis te maken met de spelers en te horen over de plannen voor het nieuwe voetbalseizoen.

Witte leeuw

Voor de tribune loopt iemand in het pak van een witte leeuw. Een klein meisje wordt door haar vader aangemoedigd om naar de leeuw te zwaaien. Dat doet ze vervolgens uitbundig: ,,Witte leeuw!, Witte leeuw!”, klinkt het. En zo nog een keer of dertig. Totdat de leeuw haar opmerkt en terugzwaait.

Zoals elke jaar bij de open dag is er ook nu weer een kleine markt, waar allerlei Telstar-kleding te koop is. Wim Brouwer uit Schagen snuffelt er rond en houdt een shirtje omhoog.

,,Wat kost deze?”, vraagt hij. ,,Vijf euro, meneer”, is het antwoord. Voor dat bedrag verwisselt het kledingstuk even later van eigenaar. Wat deze fan in hart en nieren van het komende seizoen verwacht? ,,Het is even afwachten. Ik hoop dat ze een periodetiteltje pakken.”

Eenmaal binnen is er in het stadion van alles te doen: op het hoofdveld kun je in een pannakooi met een Telstar-speler een potje voetballen, in grote opblaasballen tegen elkaar aan botsen of onder leiding van een Telstar-speler schietoefeningen op de goal doen.

Nieuwe trainer

Tijdens de dag kunnen de bezoekers ook kennismaken met de nieuwe trainer Andries Jonker. Jonker vertelt dat hij waakt voor hoge verwachtingen: ,,Ik wil met het team vooruit en beter worden. Weg van de veertiende plaats waar we vaak eindigden.”

,,Wordt het de top tien?”, wordt er gevraagd. ,,Dat weet ik niet. We gaan onze stinkende best doen en dan zien we het wel.”

Superfan Peter Zoontjes, alias ’Jomanda’, hoort het tevreden aan. ,,Ik heb vertrouwen in die man. Hij is assistent van Van Gaal geweest en heeft bij Bayern München en Barcelona gewerkt. Ik hoop dat-ie de boel weer op de rails krijgt.”

Aan Zoontjes zal het niet liggen, zegt hij.

,,Ik heb voor mijn tachtigste verjaardag van mijn zoons een nieuwe Gretsch-gitaar gehad. Prachtig ding. Daarmee ga ik voor elke thuiswedstrijd op het veld nummers van Duane Eddy en Dick Dale spelen. Lekker de boel een beetje opwarmen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen