Premium

Het nieuwe regeringstoestel is Hollands nuchter [video]

Het nieuwe regeringstoestel is Hollands nuchter [video]

Woensdrecht Het nieuwe regeringstoestel (PH-GOV) wordt zaterdag aan het Nederlandse publiek gepresenteerd op vliegbasis Woensdrecht. Slechts drieduizend ’uitverkorenen’ mogen erbij zijn. Gelukkig is voor degenen die er niet bij kunnen zijn al veel bekend over het vliegtuig.

Wie denkt dat onze koninklijke familie, ministers en topambtenaren in het nieuwe regeringstoestel PH-GOV in luxe baden heeft het mis. Aan boord is oer-Hollandse nuchterheid troef. Eerder een broodje kaas en een soepje dan een vijfgangenmaal.

Geen gouden kranen, peperduur bestek met kroontjes of hemelbedden aan boord, zoals in de meeste Arabische vip-kisten. „Het is gewoon een comfortabel werkvliegtuig, waarin 24 ruime stoelen staan, de helft rond tafels, zodat er vergaderd kan worden”, zo beschrijft een ingewijde het interieur van het nieuwe regeringstoestel. „Wel is er alles beschikbaar om te communiceren, ook met de buitenwereld. En er is een badkamer.”

Het nieuwe regeringstoestel is Hollands nuchter [video]
Ons nieuwe regeringstoestel, de PH-GOV, is geschilderd in de nieuwe livery. Opvallend: bijna geen oranje! Ze waren zeker bang voor Easyjet.

Het belangrijkste verschil tussen de inmiddels verkochte Fokker 70 en de nieuwe Boeing 737 Business Jet (BBJ) is dat die laatste veel verder kan vliegen, ruim 10.000 km in plaats van nog geen 4000 km. Dat scheelt veel tijd. Vliegen van Schiphol naar de Antillen kan nu non-stop.

Baas boven baas

„Deze BBJ is echt baas boven baas en past in de moderne tijd. Er is meer comfort aan boord, grotere beeldschermen, USB-aansluitingen, noem maar op”, zegt Menno Swart, expert op het gebied van regeringsvliegtuigen. „De winegums en pepermuntjes zijn het enige dat hetzelfde zal blijven.”

Fokker, ook Hollands glorie, legt de laatste hand aan het interieur van het toestel, voordat het in augustus in gebruik wordt genomen. „Wij bouwen alles aan de binnenkant in, stoelen, verlichting, keuken, bedrading”, aldus topman Hans Büthker van GKN Aerospace, het moederbedrijf van Fokker.

Het nieuwe regeringstoestel is Hollands nuchter [video]
Interieur van het nieuwe regeringstoestel.
© Foto’s Boeing

Wasmachine

Ook volgens hem is de PH-GOV een keurig zakelijk vliegtuig, zonder pracht en praal. „Er is wel een aparte slaapkamer aan boord, een douche en een wasmachine. Het toestel is uitgerust met wifi. De grijze kleur in plaats van rood-wit-blauw en oranje moet vooral die zakelijkheid uitstralen.”

Het is dus duidelijk in de eerste plaats een toestel van de Nederlandse regering. „Er staat alleen het Rijkswapen op”, zegt Swart. Ook de naam straalt dat volgens hem uit. „Waar vorige regeringsvliegtuigen een link hadden met het Koninklijk Huis, zoals PBA Prins Bernhard Alpha en KBX Koningin Beatrix, is de nieuwe naam GOV. Dat zegt genoeg.”

Gastvlieger

Het koninklijk karakter wordt volgens Swart tegenwoordig minder benadrukt. De koning en zijn familie zullen het toestel wel gebruiken voor staatsbezoeken, maar ook om naar hun Griekse buitenhuis te vliegen. Het wordt beheerd door KLM, waar de koning nog altijd gastvlieger is.

KLM heeft een speciaal team van piloten en stewardessen die werkzaam zijn op het regeringsvliegtuig. „Dat verandert niet”, aldus KLM-baas Pieter Elbers. „Ze krijgen ook aanvullende trainingen, omdat ze soms op luchthavens komen die wij in ons gewone netwerk niet aanvliegen.”

De aankoop van de BBJ had volgens luchtvaartmakelaar Martin Duijvestijn nogal wat voeten in de aarde. „De aanbesteding uit 2016 werd eerst door de toenmalige minister als mislukt beschouwd. Uiteindelijk werd in 2017 de Fokker 70 voor een prikkie verkocht aan Australië en een nieuwe Boeing 737 besteld voor zo’n 90 miljoen euro. Het was weinig transparant.”

De PH-GOV is pas het vijfde koninklijke toestel

De PH-GOV is pas het vijfde koninklijke toestel in onze historie. Het was Prins Bernhard die na de oorlog een militaire DC-3 Dakota uit de Amerikaanse legerdump kocht voor nog geen ton. In 1946 werd zijn PH-PBA het allereerste Hollandse regeringsvliegtuig.

Nog steeds is deze historische Dakota, die meedeed aan D-Day en Market Garden, omgedoopt als Prinses Amalia luchtwaardig bij de stichting DDA Classic Airlines in Lelystad. Er worden rondvluchten mee gemaakt. Het is nauwelijks voorstelbaar dat de koninklijke familie in die toch relatieve kleine cabine zat.

In 1961 werd de PBA daarom al vervangen door eigen fabrikaat, de Fokker F-27 Friendship, wederom met Prins Bernhard als naamgever (PBF). Hij was net als zijn kleinzoon koning Willem-Alexander zelf een fanatiek vlieger. De F-27 kostte slechts een paar miljoen gulden.

De luchtvaart kwam in de jaren 60 in een stroomversnelling met de intrede van de straalmotor. In 1972 werd de Friendship dus vervangen door de Fokker F-28 Fellowship, waarvoor gelijk een slordige 20 miljoen moest worden betaald. Prinses Beatrix nam de naamgeving over met PBX.

Dat veranderde in 1996 in KBX voor de ruimere Fokker 70 toen zij koningin was. Kosten: circa 70 miljoen gulden. En nu dan voor 90 miljoen euro de Boeing 737 Business Jet met een groter bereik en terug in Amerikaanse makelij. Fokker is exit als leverancier, maar mag nog wel meehelpen aan techniek en interieur.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.