Premium

Nieuwe woningen op plek van Heemskerkse De Maere in vorm van woonhof

Nieuwe woningen op plek van Heemskerkse De Maere in vorm van woonhof
Artist-impression van de nieuwbouw.
© foto Thunissen
Heemskerk

Het te bouwen complex van veertien nieuwbouwwoningen op het perceel aan de professor Ten Doesschatestraat in Heemskerk komt er iets anders uit te zien dan aanvankelijk was gepland.

De opmerkingen en reacties tijdens een inloopavond eerder dit jaar zijn verwerkt in een nieuw schetsonderwerp. Zo is de praktijkruimte komen te vervallen en is ook de toegangsweg naar de woningen veranderd. Deze weg grenst in de nieuwe opzet aan het parkeerhof aan het Adenauererf. De bestaande toegangsroute wordt alleen nog als voet- en fietspad gebruikt.

De nieuwe route heeft tot gevolg dat enkele bestaande parkeerplaatsen komen te vervallen. De komst van de woningen heeft tevens als consequentie dat twee tot vier bomen moeten wijken. Daarvoor komen nieuwe exemplaren in de plaats. De veertien woningen zijn in de vorm van een woonhof, verdeeld over drie kleinschalige blokken. Voor de bewoners is er voldoende parkeergelegenheid. Het complex komt op de plek van het leegstaande schoolgebouw De Maere van Hartekamp Groep. Dat pand moet eerst tegen de vlakte voordat aan de bouw wordt begonnen.

Ontwikkelaar Thunissen uit Heemstede heeft nog geen verdere details over de woningen, zoals afmetingen of prijs. ,,We zitten nu nog in de fase van planvorming en het aanvragen van de noodzakelijke vergunningen”, aldus een woordvoerder van de ontwikkelaar. Zo komt er een nieuw bestemmingsplan voor het gebied. Eind dit jaar wordt begonnen met de verkoop van de aardgasloze woningen. De bouw start komend voorjaar.

Meer nieuws uit Kennemerland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.