Rosalie Breems bekroont uitstekend seizoen met zilver op NK junioren

Ivo van Haaren
Alphen aan den Rijn

Rosalie Breems heeft in Alphen aan den Rijn zilver gepakt bij het NK junioren. De B-juniore van KAV Holland kwam op de 100 meter horden tot een tijd van 13.74 seconden en was daarmee slechts 0.03 honderdste van een seconde langzamer dan de winnares.

Rosalie Breems bekroont uitstekend seizoen met zilver op NK junioren

Rosalie Breems heeft in Alphen aan den Rijn zilver gepakt bij het NK junioren. De B-juniore van KAV Holland komt op de 100 meter horden tot een tijd van 13.74 seconden en is daarmee slechts 0.03 honderdste van een seconde langzamer dan de winnares. In het spoor wordt clubgenoot en vriendin Fay Witte derde bij het hoogspringen. Lydia van Dijk sluit haar juniorentijd af met een bronzen plak op de 1500 meter. Boris Hoogervorst verbaast vriend en vijand met een finaleplaats op de 400 meter. Daarin wordt hij vierde.

Het hing in de lucht. Een supertijd op de horde. De laatste weken was de vorm er al maar verhinderde een behoorlijke wind tegen een toptijd. Op het NK valt alles op zijn plaats. Na in de serie en de halve finale al een nieuw persoonlijk record gelopen te hebben gaat het in de finale helemaal los. ‘ Mijn trainer had vooral gezegd dat ik mij op de race moest focussen en niet teveel met de tijd bezig zijn. Dat werkte goed want voordat ik het wist was ik er al. Ik heb dan ook vrij weinig van de race meegekregen’. In een roes komt Breems dankzij een uitstekend laatste deel nog vlak bij het goud. De 13.74 seconden is de zevende tijd ooit gelopen door een B-juniore.

Fay Witte is er niet in geslaagd om haar titel met succes te verdedigen. De hoogspringster van KAV Holland begon nog uitstekend aan het jaar met de indoortitel, na een trainingsstage op Tenerife liep het op technisch vlak een stuk minder. De afgelopen weken waren er duidelijk tekenen van herstel, het NK komt nog iets te vroeg om de hoogtes van vorig seizoen te evenaren. Het zegt veel over Witte dat ze alsnog met brons Alphen aan den Rijn verlaat.

Lydia van Dijk is voor een paar maanden weer in Nederland voordat ze begin augustus weer terugkeert naar de Verenigde Staten voor haar tweede collegejaar. Van Dijk wordt de laatste maanden geteisterd door blessures. Vooral de schenen en de enkel moeten het ontgelden. Het weerhoudt haar er niet van om op de 1500 meter in een tactische race naar het brons te lopen.

Boris Hoogervorst sluit zijn juniorentijd af met een vierde plaats op de 400 meter. Een onderdeel dat hij bij toeval onder de knie heeft gekregen. Door een rugblessure moet Hoogervorst de springonderdelen dit seizoen laten voor wat het is. Sprinten is zijn tweede natuur maar de 400 meter heeft hij dit jaar eigenlijk pas leren lopen. Dat hij snel leert bewijst Hoogervorst door in de halve finale een nieuw persoonlijk record te lopen en als tijdsnelste de finale te bereiken. In de finale wordt hij verdienstelijk vierde.

In haar spoor werd clubgenoot en vriendin Fay Witte derde bij het hoogspringen. Lydia van Dijk sloot haar juniorentijd af met een bronzen plak op de 1500 meter. Boris Hoogervorst verbaasde vriend en vijand met een finaleplaats op de 400 meter. Daarin wordt hij vierde.

Het hing in de lucht. Een supertijd op de horde. Op het NK viel alles op zijn plaats. Na in de serie en de halve finale al een nieuw persoonlijk record gelopen te hebben gaat het in de finale helemaal los. ,,Mijn trainer had vooral gezegd dat ik mij op de race moest focussen en niet teveel met de tijd bezig zijn. Dat werkte goed want voordat ik het wist was ik er al.’’ In een roes kwam Breems dankzij een uitstekend laatste deel nog vlak bij het goud. De 13.74 seconden is de zevende tijd ooit gelopen door een B-juniore.

Fay Witte is er niet in geslaagd om haar titel met succes te verdedigen. De hoogspringster van KAV Holland begon nog uitstekend aan het jaar met de indoortitel, na een trainingsstage op Tenerife liep het op technisch vlak minder. Het zegt veel over Witte dat ze alsnog met brons Alphen aan den Rijn verlaat.

Lydia van Dijk wordt de laatste maanden geteisterd door blessures. Het weerhield haar er niet van om op de 1500 meter in een tactische race naar het brons te lopen.

Boris Hoogervorst sloot zijn juniorentijd af met een verrassende vierde plaats op de 400 meter.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen