Verhuizing mega-wagenpark leasebedrijf Athlon levert provincie Noord-Holland miljoenen euro’s op

Verhuizing mega-wagenpark leasebedrijf Athlon levert provincie Noord-Holland miljoenen euro’s op
De verhuizing van Athlon naar Schiphol levert Noord-Holland veel extra inkomsten op.
© Foto Paul Dijkstra
Schiphol

De verhuizing van het hoofdkantoor van leasebedrijf Athlon van Flevoland naar Noord-Holland levert de provincie jaarlijks mogelijk enkele miljoenen euro’s op. In Flevoland wordt in ieder geval rekening gehouden met een miljoenenstrop.

In de perspectiefnota houdt de provincie Flevoland er rekening mee dat ze jaarlijks 2,5 miljoen euro minder binnen krijgt aan het provinciale deel van de motorrijtuigenbelasting, meldt Omroep Flevoland.

In feite verhuizen alleen de directie en een aantal administratieve diensten naar Schiphol. Maar ook het totale wagenpark - bestaande uit 72.500 waarvoor wegenbelasting moet worden betaald, zal dan naar de provincie Noord-Holland gaat.

De wegenbelasting die autobezitters moeten betalen, bestaat uit twee delen. Het grootste deel gaat naar het Rijk. Daarnaast zijn er provinciale opcenten. De provincies mogen zelf bepalen hoe hoog die zijn. Noord-Holland heeft de laagste opcenten van Nederland en volgens het nieuwe coalitieakkoord zullen de opcenten ook de komende jaren niet worden verhoogd.

Door de verhuizing zou Athlon enkele tonnen besparen.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie