Premium

Het mooiste uur van coureur Jeroen Bleekemolen: winst in 24 Uur van Le Mans [video]

Het mooiste uur van coureur Jeroen Bleekemolen: winst in 24 Uur van Le Mans [video]
Le Mans

Jeroen Bleekemolen heeft voor de tweede keer in veertien pogingen de 24 Uur van Le Mans op zijn naam geschreven. In de GTE Am-klasse bleef de Ford GT van Keating Motorsport de concurrentie nipt de baas. Zowel de Porsche van het Duitse Team Project als de Ferrari van JMW Motorsport uit Engeland finishte in dezelfde ronde als de winnende Ford GT.

„Mijn allermooiste uur uit mijn hele loopbaan”, zegt Bleekemolen over het 24e en laatste uur van de race waarin hij tot het uiterste moest gaan om de eindzege veilig te stellen. Een royale voorsprong (een volle ronde) van de Keating Ford werd in het laatste race-uur door een ingreep van de wedstrijdleiding gereduceerd tot een handvol tellen.

Terwijl Ben Keating met nog een paar uur te gaan de ruim aan kop liggende Ford bestuurde, kreeg het team ineens de opdracht om de beschadigde neus van de GT te vervangen.

Het mooiste uur van coureur Jeroen Bleekemolen: winst in 24 Uur van Le Mans [video]
De bemanning van de Keating Ford in het midden. Jeroen Bleekemolen, Felipe Fraga en Ben Keating (vlnr).
© Foto AFP/JEAN-FRANCOIS MONIER

„Een schade die nota bene was ontstaan in het eerste uur van de race”, foeterde Bleekemolen een paar uur na de zege. „Gedurende ruim twintig uur hebben ze ons ermee laten rijden. En als dan de eindzege in zicht komt, word je ineens naar binnen geroepen. Je zou gaan denken dat de organisatie ons de eindzege niet gunde.”

Spinnende banden

Over het hoe en waarom van de ingreep heeft de Aerdenhouter geen idee. „Vergelijk het maar met de organisatie van de Tour de France. Die neemt soms ook zeer omstreden beslissingen.”

Ook kreeg Keating een stop and go penalty vanwege het na een pitstop wegrijden met spinnende banden. Nagenoeg elke deelnemende coureur maakt zich daar schuldig aan. Het team van Ben Keating werd er voor bestraft.

Door die ingrepen van de wedstrijdleiding moest Ben Keating zowel zuinig rijden om brandstof te sparen, als snelle rondjes klokken om kans te houden op de eindzege.

Het stuurtje over geven aan een collega-rijder behoorde niet tot de mogelijkheden, aangezien Keating de verplichte zes uur racen nog niet had vervuld.

Tot economisch rijden én snel zijn is een amateurrijder als Keating in de regel niet in staat. „Maar hij flikte het”, prees Bleekemolen de 49 jaar oude Amerikaan. „Dankzij de fantastische prestatie van Ben in de slotfase kreeg ik de Ford in leidende positie in handen. Al was het krap.”

In het laatste uur bouwde Bleekemolen de voorsprong van vier seconden op de achtervolgende Porsche 911 gestaag uit naar tien, twintig en dertig seconden. Team Project erkende de nederlaag en zag de prachtige paars-oranje Ford GT definitief in de verte verdwijnen.

Naast professioneel coureur Jeroen Bleekemolen en amateur Ben Keating, werd de Ford GT bestuurd door het 23 jaar oude Braziliaanse toptalent Felipe Fraga. Dat Jeroen Bleekemolen het laatste uur voor zijn rekening zou nemen, was van te voren afgesproken. Maar dat hij daarin alles moest geven, viel rauw op zijn dak.

„Ik had er al tien uur op zitten. Dan ben je aardig stuk. En door een rare beslissing van de wedstrijdleiding moet je ineens weer vol aan de bak. Mijn lichaam vol met blauwe plekken door de G-krachten. Drie kilo lichter dan bij de start. Dan wil je niet nóg een keer alles moeten geven. Maar er zat niets anders op. En de beloning was groot.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen