Koning nu echt ridder in Orde van Kousenband

Koning nu echt ridder in Orde van Kousenband
Windsor

Koning Willem-Alexander is maandagmiddag geïnstalleerd als ridder in de oudste Britse ridderorde, de 'Most Noble Order of the Garter'. Dat gebeurde formeel in St George's Chapel, de kapel die behoort bij Windsor Castle. Ook de Spaanse koning Felipe werd officieel als 'Stranger Knight' opgenomen in de Orde van de Kousenband.

Beide koningen, gekleed in de traditionele ceremoniële gewaden en gepluimde baret, liepen mee in de traditionele optocht van de ridders van het kasteel naar de kapel. Hun echtgenotes Máxima en Letizia keken bij het zijportaal toe, samen met leden van de Britse koninklijke familie die geen lid zijn van de Orde.

Koningin Elizabeth (93), die aan het hoofd van de Orde staat en zelf mag beslissen aan wie ze de bijzondere onderscheiding verleent, loopt tegenwoordig niet meer mee, maar laat zich rijden.

Kerkdienst

In de kapel werd, zoals elk jaar op 'Garter Day' een korte dienst gehouden die buiten via luidsprekers was te volgen. De duizenden die via een loterij een toegangsbewijs voor het kasteelterrein hadden weten te bemachtigen, zongen de hymnes en het volkslied uit volle borst mee.

De Queen had de ridders, onder wie ook twee nieuwe Britse, voorafgaand aan de kerkdienst al ontvangen in Windsor Castle.

Meer nieuws uit Binnenland

Keuze van de redactie