Onze Gezellen ontketend tegen Alcmaria Victrix

Bart Slegers
Honkbal overgangsklasse

Wegens de slechte weersomstandigheden speelden drie van de vier honkbalteams in de overgangsklasse slechts één duel. Onze Gezellen won eclatant van Alcmaria Victrix met 2-16.

Onze Gezellen won eclatant van Alcmaria Victrix met 2-16. OG-coach Frank Koot had een zwaar duel verwacht. Dat bleef gek genoeg helemaal uit. ,,We waren niet te stoppen”, blikte Koot terug. ,,Met negentien hits kun je thuis komen. Alcmaria is een goede ploeg maar we waren ontketend.”

In de eerste inning ging het nog gelijk op, maar daarna nam OG een 3-0 marge. De vijfde inning verliep desastreus voor de Alkmaarders. Voor de Haarlemmers liepen liefst elf man over de thuisplaat.

Bij OG was Milan Lammerts goed voor vier hits. De talenten Jelle Bing (aangewezen slagman) en Nick Boxelaar sloegen ieder drie honkslagen.

Morgen haalt OG in eigen huis het verregende duel in. Kinheim speelde wel twee wedstrijden en dat leverde vier overtuigende punten op. DSS 2 werd op twee ’veegpartijen’ getrakteerd: 22-0 en 9-1.

Voor het zware tweeluik met Pirates komend weekend was DSS een prettige opponent voor de Haarlemmers. Coach Michael Crouwel zag Kinheim vrijdag twee homeruns slaan. Sven Moerkerk sloeg de bal over het scorebord van DSS heen. Bram Blokker was goed voor een ’inside the park’-homerun.

Crouwel mocht vrijdagochtend een nieuweling verwelkomen voor het restant van de competitie. De Zweedse infielder Linus Holmburg (20) moet ervoor gaan zorgen dat de technische staf meer opties heeft. Holmberg speelde vrijdagavond meteen als tweede honkman. Zondag stond Holmberg in de line-up als korte stop.

Sparks won met 7-3 van Hoofddorp Pioniers 2. Werper Jimmy Osinga stond acht innings op de heuvel en maakte in de ogen van coach Rick Hetem een sterke indruk.

Ook Hetem heeft een optie erbij binnen de selectie. Van UVV kwam onlangs Owen O’Brian over en die stond zondag als catcher achter de thuisplaat. ,,Dat deed Owen heel goed. Dus dat is erg prettig, want we hebben de komende weken nog wel wat punten nodig. Ik hoop dat we snel die wisselvalligheid kwijtraken. Vandaag was het goed. Dat wij drie punten hebben laten liggen tegen DSS mag gewoon niet gebeuren.”

Twins was niet opgewassen tegen de slagkracht van RCH-Pinguins. De Heemstedenaren wonnen in Oosterhout met 3-10.

RCH boekte daarmee zijn vijftiende zege in 21 duels en staat op gelijke hoogte met Onze Gezellen. Morgenavond haalt de formatie van coach Marlon Frolijk het duel van zaterdag in Heemstede in.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen