Premium

Alliance wordt net op tijd wakker en speelt ook volgend seizoen in de overgangsklasse

Alliance wordt net op tijd wakker en speelt ook volgend seizoen in de overgangsklasse
Laura Arends in duel met twee tegenstandsters van GCHC.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Heemstede

Na maanden zonder overwinning heeft Alliance het toch gered in de play-outs. Het was spannend en er waren momenten waarop het fout leek te gaan. Maar GCHC werd op zaterdag en zondag verslagen, waardoor de Heemsteedse vrouwen in de overgangsklasse blijven.

Het was spannend en er waren momenten waarop het fout leek te gaan. Maar GCHC werd op zaterdag en zondag verslagen, waardoor de Heemsteedse vrouwen in de overgangsklasse blijven.

Met nog een helft te spelen zag het er slecht uit op zaterdagmiddag. Alliance had het eerste duel met GCHC verloren (1-0) en kwam op eigen veld twee keer op achterstand. De eerste viel al vroeg, de tweede kwam voort uit geklungel achterin. De nervositeit was typerend voor de tweede seizoenshelft van het team. Alle wedstrijden na de winterstop gingen verloren.

En dus was het niet zo makkelijk om tegen de Groningse ploeg te spelen. Goed, het is een eersteklasser, maar GCHC zat in de ’winning mood’ en werd daarbij gesteund door heel wat luidruchtige supporters die met rookfakkels stonden te zwaaien. Langs de kant werd er ook veel met het hoofd geschud, het geloof leek weg. Toch rechtte Alliance de rug. Eerst via Sara Bartels, daarna mocht Noor Sluis het uit een strafbal afmaken. Ze hoorde niets meer, zo vertelde ze later, en was totaal afgesloten van de omgeving. Sluis schoot hard binnen, de teleurgestelde keeper die de strafbal veroorzaakte op de grond achterlatend. Eindstand 3-2.

Een dag later begon Alliance nerveus aan de beslissende derde wedstrijd. Maar het zat een keer mee. Vijf Groningse strafcorners werden verdedigd, de kansen werden afgemaakt. Uiteindelijk werd het 0-3. Genoeg reden om het te vieren, maar men kan niet om de totale instorting na de winterstop heen.

Er waren wat blessures, natuurlijk. ,,Maar dat mag niet de reden zijn van geen enkel punt pakken”, vindt Sluis. ,,Uiteindelijk verlies je een paar wedstrijden achter elkaar en dan wordt het heel moeilijk om er weer uit te komen. We zijn elke wedstrijd weer begonnen met het idee dat we gingen winnen. Je kunt ook niets anders, als je het veld instapt met het gevoel dat je toch weer gaat verliezen lukt het natuurlijk nooit.”

Coach Kasper Vrolijk steekt ook hand in eigen boezem. ,,Ik geef als coach soms te veel informatie, waardoor het team in de ’denkmodus’ komt. Voor deze wedstrijden wilde ik dat ze daar uitkwamen en gewoon gingen hockeyen. Een beetje alsof het een wedstrijd in de jeugd is.” En dat lukte. Na eindelijk weer eens gewonnen te hebben, kwam er weer energie en vertrouwen in het team en bleek ook dat Alliance te goed is voor de eerste klasse.

,,Ik ben enorm opgelucht”, geeft Vrolijk dan ook toe. De coach staat ook volgend jaar voor de groep. ,,Ik heb de club gezegd dat ik het team als stabiele overgangsklasser wil achterlaten. Het is duidelijk dat we dat na dit jaar nog niet zijn.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen