Premium

Didier Dohmen nieuwe ’sterke man’ voor oplossen financiële sores bij Kenter Jeugdhulp

Didier Dohmen nieuwe ’sterke man’ voor oplossen financiële sores bij Kenter Jeugdhulp
© Foto Twitter
Santpoort-Noord

Kenter Jeugdhulp heeft een nieuwe bestuurder aangetrokken die moet gaan proberen de zware financiële problemen bij de zorginstelling op te lossen. Het gaat om Didier Dohmen, die begin juli op interimbasis bij Kenter aantreedt.

De regionale jeugdzorginstelling, die zich over kinderen en jong-volwassenen in de IJmond, Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer ontfermt, koerst voor het tweede achtereenvolgende jaar af op (fors) verlies. Hoe ernstig de financiële problemen zijn, moet binnenkort duidelijk worden. Dan komt de jaarrekening op tafel te liggen. Maar naar verluidt kampt Kenter met een tekort van vier miljoen euro, meldde deze krant eerder.

Didier Dohmen volgt bij Kenter Rob van Dam op, die om ’persoonlijke redenen’ vertrekt. ,,We zijn ervan overtuigd dat we met de benoeming van Dohmen de beoogde koers kunnen voortzetten als integrale jeugdhulp-specialist’’, aldus voorzitter Corine Houtzagers van de raad van toezicht van Kenter.

De nieuwe interim-bestuurder kan een ’troubleshooter’ worden genoemd. Hij is onder meer actief bij de coöperatie Financial Care, die organisaties in de zorg en het onderwijs helpt bij het oplossen van bedrijfsvoeringvraagstukken. Die ervaring zal dus goed van pas komen.

In 2017 boekte Kenter al een verlies van circa 1,8 miljoen euro. Het tekort werd volgens de zorginstelling onder meer veroorzaakt door perikelen met rekeningen. De gemeenten waarvoor Kenter werkt, stellen blijkbaar verschillende eisen aan de verantwoording van de facturen die bij hen op tafel worden gelegd. Dat zou de regionale zorginstelling parten spelen.

Ook vorig jaar ging het de jeugdzorginstelling dus niet voor de wind. ,,Wij hebben een moeizaam jaar achter de rug, dat we met verlies zullen afsluiten'', bespiegelde Hans Gerrits Jans van de raad van toezicht afgelopen april. Volgens Gerrits Jans wordt het tekort onder meer veroorzaakt doordat in een aantal gemeenten de kosten voor de behandeling van Kenter-cliënten uitstijgen boven de door de instelling ontvangen vergoedingen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.