Premium

27 jaar na lift op fiets ziet Hilversumse Valeska Eddie Vedder terug: ’Niets veranderd, hij is nog altijd zo lief’

27 jaar na lift op fiets ziet Hilversumse Valeska Eddie Vedder terug: ’Niets veranderd, hij is nog altijd zo lief’
Vedder ontving Custers met open armen in de kleedkamer
© foto Valeska Custers
Hilversum

„Heel bijzonder, zoiets maak je natuurlijk niet iedere dag mee”, de Hilversumse Valeska Custers zag na 27 jaar Eddie Vedder terug. „Hij stond met open armen in zijn kleedkamer.”

Custers gaf in 1992 de wereldberoemde artiest een lift naar zijn hotel achterop haar fiets. Hij droeg haar rugzakje met daarin een T-shirt en haar blouse, die hij uiteindelijk meenam. Zondagavond, bij zijn optreden in Afas Live, vertelde hij het publiek over die ontmoeting, die zoveel indruk op hem had gemaakt. Via het Parool en een oproepje op internet kwam het verhaal weer naar boven. Custers herkende het verhaal en stapte naar voren. Vedder was op zoek naar haar!

„Woensdag stond ik op de bowlingbaan voor een verjaardagsfeestje toen ik ineens gebeld werd”, vertelt Custers. „Het was de manager van Eddie Vedder. ’Je bent van harte welkom. Eddie wil je graag ontvangen. Je kunt nu naar Brussel komen.’ Toen begon de race, ik moest eerst de kinderen naar huis brengen. Maar het is gelukt.” En dus stond Custers woensdagavond voor het podium in Vorst Nationaal in Brussel. „Het was een waanzinnig concert, mijn man en ik zijn groot Vedder en Pearle Jam fans.” Maar het hoogtepunt moest nog komen.

„Na afloop van het concert mochten we mee naar een zaaltje. Na even gewacht te hebben kwam zijn manager naar ons toe ’You can go to Eddie’. Het was spannend, het is toch een legende”, vertelt Custers. „Maar hij stond met open armen in zijn kleedkamer. Hij is niets veranderd, hij is nog altijd zo bescheiden en lief als 27 jaar geleden.”

In de kleedkamer werden de herinneringen opgehaald. „Ja, alles werd weer opgerakeld. Ik vroeg hem bijvoorbeeld of hij zijn openingszin nog wist. Hij zei van niet. Toen hij hoorde dat het ’Would you like to see my tattoo’ was, schaamde hij zich daarvoor, haha”, lacht de Hilversumse

„Hij was nog altijd erg blij met de lift. Zei dat hij toen niet eens geld had gehad voor een taxi. Ook wilde hij nog de blouse teruggeven. Die had hij al die jaren bewaard. Het was de blouse van mijn broer, en die zei dat Eddie hem mocht houden. Dat vond hij erg leuk.”

De Hilversumse heeft geen nummers uitgewisseld met Vedder. „Het is goed zo. Ik vind het heel leuk en fijn dat hij mij zo bedankt heeft. Ik mag altijd bellen als ik een keer naar een concert wil. Dus ik denk dat ik binnenkort naar een optreden in Dusseldorf ga.”

Lees ook: Superster Eddie Vedder vergat fietstochtje met blonde studente Valeska Custers nooit

Meer nieuws uit Keuze van de redactie

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.