Premium

De vlag kan uit bij de vijf leerlingen die Haarlems Dagblad volgde bij eindexamen

De vlag kan uit bij de vijf leerlingen die Haarlems Dagblad volgde bij eindexamen
De vijf HD-kandidaten.
© United Photos/Paul Vreeker
Haarlem

De vlaggen kunnen uit bij de vijf examenkandidaten die Haarlems Dagblad gevolgd heeft tijdens hun eindexamens. Ze zijn alle vijf geslaagd.

,,Ik was de afgelopen weken eigenlijk helemaal niet zenuwachtig, maar vandaag werd ik toch wat nerveuzer”, reageert Scott Limonard opgelucht. De vwo-leerling van College Hageveld weet kort na de uitslag zijn cijferlijst nog niet.

,,Mijn mentor heeft me wel verteld dat ik met een negen voor wiskunde C geslaagd ben. Dat is erg mooi.” Economie en M&O waren voor hem spannend. ,,Ik had geen tijd om mijn antwoorden voor mezelf op te schrijven om te kijken hoe ik het had gedaan.”

Scott gaat na de vakantie psychologie studeren in Leiden. ,,Eerst ga ik op vakantie naar Griekenland met mijn vriendin, die gelukkig ook is geslaagd.”

Ryan Wang van het Haarlemmermeer Lyceum haalt opgelucht adem. ,,De stress was heel erg. Gelukkig hoefde ik niet heel lang te wachten op de uitslag. School ging vanaf twee uur bellen en om drie over twee wist ik al dat ik geslaagd ben. Met één onvoldoende en negen voldoendes. Geen slechte score toch?” Na de zomervakantie gaat de vwo-leerling bewegingswetenschappen studeren in Amsterdam.

De score voor Latijn was voor Elena Sissingh het spannendst. ,,Dat was erg moeilijk. Ik begrijp dat zelfs de normering voor het vak is aangepast, omdat het examen zo moeilijk was. Als dat niet was gebeurd, dan was mijn cijfer voor Latijn een onvoldoende geworden.” De score op de andere vakken is haar goed meegevallen. ,,Vooral Engels en kunstgeschiedenis zijn erg goed gegaan.”

Het einde van de middelbare schooltijd vervult de leerling van het Kennemer Lyceum met enige weemoed. ,,Het is toch een periode van zes jaar die is afgerond. Nu begint het echte leven.” Ze neemt nu een tussenjaar voordat ze naar de universiteit wil gaan.

Ricardo Zwitzer van het Haarlem College werd woensdag om 15.30 uur gebeld met de enige mededeling die hij wilde horen: geslaagd! Zijn dag kan dus niet meer stuk. Zo’n dag neem je je leven lang mee. ,,Ik heb één 6, één 8 en de rest zevens. Ik stond allemaal voldoendes, alleen wiskundig daar was ik niet zeker van.’’

Ricardo wil bij de Korps Mariniers van Defensie. Hij wil het liefst sniper worden. Aangezien hij daarvoor nog te jong is, gaat hij eerst naar de vooropleiding Veiligheid & Vakmanschap op het ROC Amsterdam. ,,Ik heb de kleding al binnen.’’ Hij gaat niet op vakantie. Gisteravond ging hij uit eten met zijn familie, daarna volgt een vakantie lang werken.

Jelle Maassen van het ECL heeft zijn havo-diploma dan toch maar mooi binnengesleept. De boomlange Heemstedenaar zegt - uiteraard - ’superblij’ te zijn. Te meer daar hij zelf best wel twijfelde over zijn examen. ,,Het is of er iets van mijn schouders is gevallen. Het was spannend wat het zou worden. Ik had echt het gevoel dat sommige dingen fout konden gaan. Zoals Kunst Algemeen.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.