Premium

Pioniers komt met de schrik vrij tegen Twins

Pioniers komt met de schrik vrij tegen Twins
Paul Kirkpatrick was voor de eerste keer dit seizoen startend werper bij Pioniers.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Hoofddorp

Het werd dinsdag nog even flink spannend in Hoofddorp. Pioniers had in de achtste inning een 3-0 voorsprong genomen en maakte net op tijd de laatste nul zodat het tegen Twins met 3-2 zegevierde. DSS koesterde in Haarlem lang een kleine voorsprong tegen HCAW maar ging in de verlenging onderuit: 2-3.

Paul Kirkpatrick kwam vijftien keer dit seizoen in actie als reliever maar kreeg dinsdag de rol van sporstarter. De Amerikaan in Hoofddorpse dienst bleek zeven innings onbespeelbaar. Helaas bleek ook de eigen slagploeg nog niet tot grootste daden in staat.

Op het moment dat Kirkpatrik de plek op de heuvel had afgestaan aan Nathan Diaby wist Pioniers wel de score open te breken. Tyler Boersma en Joey Eeman kwamen met honkslagen op de kussens. Duco Nuijten offerde zich vervolgens op waardoor de honklopers een honk konden opschuiven. Debutant Dylan Farley kwam daarna met een honkslag door waardoor het 1-0 werd voor de thuisploeg. Met alle honken bezet en pas één man uit zat er vervolgens duidelijk nog meer in het vat. Joey de Koning sloeg een honkslag waarop Eeman binnen liep en na een wilde worp zorgde Farley voor 3-0.

In de negende inning dreigde Twins terug te komen maar closer Angelo Wicklert zorgde net op tijd voor de derde nul. Het bleef voor Twins bij twee punten en twee lopers die achterbleven op de honken.

Met de winst bleef Pioniers derde op de ranglijst. Al volgen Quick Amersfoort, dat simpel met 14-1 van Storks won, en HCAW op slechts twee punten.

HCAW klopte gisteren na verlenging DSS. De van een blessure terugkerende Nick Keur nam de eerste inning als werper voor zijn rekening voor de Haarlemse club. Met tweemaal drie slag in die slagbeurt was hij prima op dreef. Het bleef bij vijftien pitches omdat hij langzaam terug moet komen.

Opvolger Alexander Valdez bleek ook in uitstekende vorm. Toen hij in de achtste slagbeurt de bal over gaf aan Robyn Clara stonden de Haarlemmers met 2-0 voor. Aldi Guzman had in de tweede inning een homerun geslagen waar Tino van Erk van mee profiteerde.

Clara kon de voorsprong echter niet vasthouden. Enkele malen vier wijd en een honkslag van Patrick Bok later was het 2-2 na acht innings. Omdat er daarna niet werd gescoord was een verlenging noodzakelijk. Daarin sloeg HCAW in de elfde inning toe. Pinchrunner Raoell Kortstam profiteerde van een verkeerde aangooi van catcher Koen Halderman en bracht de stand op 2-3. Reliever Chris Pfau, normaliter starter voor HCAW, hield die voorsprong vervolgens bekwaam vast door onder andere twee spelers met drie slag uit te schakelen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen