Premium

Vijf maanden cel en tbs voor messentrekker in IJmuidense Zeewegbar

Vijf maanden cel en tbs voor messentrekker in IJmuidense Zeewegbar
Haarlem

De 37-jarige IJmuidenaar Senol A. is dinsdag door de Haarlemse rechtbank veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor een poging tot zware mishandeling en vernieling.

Het geweld had plaats in de Zeewegbar in IJmuiden, in de nacht van 23 december vorig jaar.

De rechtbank acht bewezen dat A., inmiddels gedetineerd in Middelburg, die nacht plotseling wild met een mes in zijn hand om zich heen begon te zwaaien en slaan toen hem gevraagd werd zijn rekening te betalen.

Daarbij raakte hij een andere klant hard op de kaak en in z’n hals, waardoor een bloedende wond werd veroorzaakt.

Drugs

De verdachte, die het nodige aan drank en drugs op had, ontkent een mes te hebben gehad. Maar diverse getuigen hebben gezien en verklaard dat dat wel degelijk zo was. Het wapen werd zelfs gevonden op een tafeltje.

Ook gooide de IJmuidenaar buiten de bar met terrasmeubilair, waardoor schade aan een caféruit ontstond.

Een doodslagpoging werd door de rechtbank niet bewezen verklaard. Daarom is het vonnis iets milder uitgevallen dan de eis van de officier van justitie.

Wegens eerdere geweldsdelicten waarbij A. betrokken is geweest en gezien het feit dat klinische behandelingen zijn gedrag niet hebben verbeterd - omdat hij niet wilde meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek - legden de rechters hem behalve vijf maanden cel tbs met dwangverpleging op.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.