Premium

Stalkende Hoofddorper moet meisjes met rust laten

Stalkende Hoofddorper moet meisjes met rust laten
Rechtbankgebouw De Appelaar in Haarlem.
Haarlem

Een 19-jarige Hoofddorper moet twee meisjes met rust laten. Elke keer dat hij de komende twee jaar direct of indirect contact zoekt met deze tieners (15 en 16), dient hij zeven dagen jeugddetentie uit te zitten.

Dat heeft de Haarlemse rechtbank dinsdag bepaald. Hoofddorper T. I. kreeg daarnaast zeven maanden jeugddetentie opgelegd, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De straf was even hoog als de eis van het openbaar ministerie.

De rechtbank acht bewezen dat I. de 15-jarige twee keer heeft mishandeld en lange tijd heeft gestalkt. Zij werd meerdere keren met een vuist geslagen, de tweede keer raakte ze buiten bewustzijn.

I. probeerde zijn ex zeker honderden keren te bellen, op één dag zelfs 114 maal. Daarnaast stuurde hij volgens de rechtbank bedreigende berichtjes via whatsapp en sociale media. Ook zocht hij haar thuis en op haar werk op. Zelfs vanuit de gevangenis bleef de Hoofddorper de twee tieners bellen.

De rechters achten niet bewezen dat I. het 16-jarige meisje ook gestalkt, oftewel belaagd, heeft. Wel heeft hij een gedragsaanwijzing overtreden dat hij geen contact met haar mocht zoeken overtreden.

I. werd vrijgesproken van poging tot zware mishandeling. Dat hij het 15-jarige meisje tegen haar gezicht heeft getrapt toen ze buiten bewustzijn op grond lag na een klap, is volgens de rechtbank niet bewezen.

In de straf is meegewogen dat de 19-jarige Hoofddorper verminderd toerekeningsvatbaar wordt geacht.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.