Onderzoek naar nieuw meldpunt na berichten over sv Pax in Hoofddorp

Hoofddorp

Sportwethouder Mieke Booij (PvdA) van Haarlemmermeer vindt het nog niet nodig nu een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag bij sportclubs in te stellen.

D66-raadslid Gerdien Knikker vroeg daar twee weken geleden al om na meldingen over zulk gedrag bij sv Pax in Hoofddorp. ,,Inmiddels zijn er Kamervragen gesteld, er verschijnen mediaberichten over, ook op de landelijke radio, en er is maatschappelijke onrust na acties tegen een van de ouders die melding hebben gedaan’’, aldus Knikker.

De gemeente Haarlemmermeer ziet geen rol voor zich weggelegd omdat er al meldpunten bij de vereniging, de turnbond en sportorganisatie NOCNSF zijn. Maar, zegt Booij, we kunnen wel kijken naar het Zaanse model: daar is een meldpunt waar meerdere organisaties bij zijn betrokken, zoals de GGD en advocaten. Na het politieonderzoek wil ze daar naar gaan kijken, aldus Booij.

Een aantal ouders heeft melding gemaakt van langdurig grensoverschrijdend gedrag bij sv Pax. De sportvereniging ontkent dat er misstanden zouden zijn.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.